torstaina, tammikuuta 01, 2004

Hyvää alkanutta vuotta!


Ja hyvää mäkihypyn ja kauniin Tonavan pakkaspäivää kaikille! Vuosi vaihtui mukavissa merkeissä. Suutareita sen paremmin kuin kipinänpolttamiakaan ei tullut. Kunnan komea ilotulituskin näkyi meille saakka.

Tuntuu siltä, että näillä kulmilla verraten kylmä uudenvuodenpäivä on liikenteellisesti vuoden hiljaisimpia päiviä. Harvat jalankulkijat ovat koiranulkoiluttajia, ja autoliikenne niin maalle kuin kylällekin päin on hiljaista tavalliseen pyhäpäivään verrattuna. Junaliikennekin on vähäistä, tavaraliikenne itse asiassa olematonta.

Viime yön valvominen sai nukkumaan vähän turhankin pitkään. Päivän ajan minulla on ollut saamaton olo. Lapsena ja teininä oli uudenvuodenpäivänä usein velipojan kanssa tapana ottaa hokkarit ja maila matkaan ja lähteä jäälle, jos pakkasta ei ollut hurjasti. Väkeä oli yleensä melko vähän, mutta jokin pieni pelinpyöritys saatiin aikaiseksi. Olihan ainakin kaukalossa tilaa. Veli oli/on hyvä ko. lajissa, minä en, mutta molemmille löytyi paikkansa jäältä.

Jotta jotain tulisi tänään tehtyä, taidan lähteä autotalliin laittamaan kultani ja omiin suksiin uudet voiteet. Ladulle ei tänään tee mieli (liikunnan lisääminen olisi erittäin hyvä uudenvuodenlupaus, mutta parempi olla lupailematta turhia), mutta onpahan sitten valmiina, kun inspiraatio tulee.

Luistovoiteen kuivuessa täytyy puhdistaa uunin pesä. Pakkasiltaa olisi mukava viettää elävän tulen ääressä. Aina aikaansaavana henkilönä kulta kutoo kangasta alakerrassa. Takan ääressä on hyvä sitten hieroa kutojattaren hartioita :-)

Uudenvuodenlupauksia ei ole ollut tapana tehdä. Alkuun ajattelin kyllä luvata itselleni ja muille weblogisteille lopettavani oman verkkopäiväkirjan pitämisen lähiaikoina, mutta toisaalta harmiton harrastehan tämä on. Kun lähti liikkeelle ilman tavoitteita meininkinä kirjoitella mitä milloinkin mieleen juolahtaa, on weblogistin tie helppo kulkea. Ihmissuhteet-verkkopäiväkirjailijan tyypittelyn mukaan lienen lähinnä pakko-oireinen höpöttäjä. Onhan minulla mielipidekin kaikkeen. Jos ei muuta niin delegoin mielipiteen muodostamisen hevoselle. Niillä linjoilla jatketaan, koska asiaan ei ole puuttunut edes järjestö, jonka toiminnan arvostan hyvin korkealle.

Erityisiä odotuksia tai toiveita alkavalle vuodelle minulla ei itseni kannalta ole. Niin tavoitteettomalta kuin se ehkä vaikuttaakin, voin sanoa olevani hyvin tyytyväinen elämääni sellaisena kuin se on nyt. Eli toive on, että jatkukoon näin. Kaikille lukijoille toivotan hyvää alkanutta vuotta - olkoon se itse kullekin sellainen kuin itse toivoo.

Ei kommentteja: