torstaina, tammikuuta 22, 2004

Hajasijoituksia


Muuallakin kuin weblogeissa esitys valtionhallinnon toimielimien hajasijoittamisesta on herättänyt vilkasta keskustelua. Allekirjoittaneella olisi tarjolla ratkaisu.

Ei hajasijoiteta valtionvirastoja, vaan hajasijoitetaan koko Helsinki. Näin virastot ja niiden työntekijät eivät joudu pois rakkaan Itämeren tyttärensä helmeilevästä syleilystä ja myös maakunnat voittavat. Esimerkiksi rautatientori voidaan sijoittaa Humppilaan, jotta saadaan sinnekin vähän menoa ja pieni korvaus lakkautetusta asemasta. Kruunuhaka puolestaan sijoitetaan Simpeleelle, jotta sinne saadaan kauniimpia rakennuksia. Jakomäki siirretään Lahteen Liipolan naapuriksi. Kummankaan asukkaille ei tule liiallista kulttuurisokkia. Kallio olisi kiva täällä Vanajan-Hämeessä, koska se on nätti paikka, mutta on hyödyllisempää siirtää se Tampereen Amuriin ja rakentaa siitä uusi työläiskaupunginosamuseo. Kaartinkaupunki viedään Ouluun lohdutukseksi taannoin lakkautetusta varuskunnasta. Lapinlahden paikka on luonnollisesti Savon sydämessä Matin ja Liisan pitäjässä. Punavuori sopii värinsä mukaisesti Kemiin ja Kluuvi Raumalle, koska sen nimi voisi hyvin olla Rauman murretta. Käpylän sijoituspaikka on avoin, koska moni käpykylä haluaisi sen itselleen aluepoliittisin perustein.

Saadaanko paikallistuntijoilta jatkoksi lisää hyviä esityksiä, niin pian metrokin tulee tarpeettomaksi ja se museoidaan Haapamäelle :-)

Ei kommentteja: