maanantaina, tammikuuta 12, 2004

Kiireitä


Ennen niin pitkä ja tylsä tammikuu tuntuu nykyisin tarjoavan vuodelle lentävän lähdön. Puuhaa riittää. Töissä sählätään parin ei-niin-toivotun sattumuksen kanssa. Toinen, näistä itse asiassa hankalampi, otettiin hoitoon terävästi ja on pian käytännössä pois päiväjärjestyksestä. Toista veivataan ja hössötetään sellaisella voimalla, että tuntuu kuin itse hössöttäminen olisi tärkeämpää kuin kaikkia osapuolia tyydyttävä lopputulos. Tulee mieleen jotakin keittiöhenkilökunnan määrän suhteesta keittoruokalajin laatuun. Kahden tapauksen esimerkki osoittaa, miten vaikeakin ongelma voi ratketa nopeasti pienellä tiimillä kun taas suuri joukko tuo toiseen ongelmaan niin paljon "rakentavaa keskustelua" ja "tuoreita näkemyksiä", että varsinaisten toimenpiteiden suunta katoaa.

Harrastustoiminnassa tammikuun aikana syntyy huomattava osa vuoden aikana tuotettavasta paperisaasteesta. Toimintakalenterit, tiedotteet, toimintakertomukset, tilinpäätökset, jäsenmaksujen maksatukset ja muut vastaavat venyttävät yhdistysten toimihenkilöiden iltoja ja joskus varmaan hermojakin. Kevyt byrokratia on suuri voima paikallistason yhdistyksen käytännön toiminnalle.

Uusia tuotoksia on tullut listalle paljon. Ikävä kyllä aika ei taida riittää tutustua kovin syvällisesti näihin ainakaan vielä. Yhden instituution elämänkulun uuden vaiheen alkamista raportoidaan tälläkin kierroksella. Menestystä kaikille isänmaan eteen varusmieheksi tai siviilipalvelukseen lähteneille!

Tämä on meikäläisen yhteiskunnan rauhallisissa oloissa hyvin rohkea liike. Voi olla, että jossakin on saattanut tulla jopa riitaa siitä, kuka saa heittää ensimmäisen kiven.

Ei kommentteja: