keskiviikkona, heinäkuuta 02, 2003

Yöuni jäi muutamaan tuntiin. Rakentavat keskustelut kesäyössä rakkaan ihmisen kanssa voittavat kyllä nukkumisen mennen tullen. Hieman arkipuhetta syvällisemmällä tasolla käytävät keskustelut eivät kuulu - eivät ainakaan saisi kuulua - pelkästään myöhäisteini-iän ja aikuisuuden väliseen "harmaaseen" (vaiko vaaleanpunaiseen? :-) elämänvaiheeseen. Aloitteen keskusteluun voi muuten tehdä sukupuolesta riippumatta. Mikään ei vaadi, että aloitteen ihmissuhde- tai vastaavia asioita koskevaan keskusteluun saa tehdä vain nainen tai että vaikkapa auton huoltotarvetta koskevaan keskusteluun vain miehellä on aloiteoikeus. Tämä kirjoittamani mitäänsanomattoman itsestäänselvä ajatus tuli mieleeni, kun tuoreehkona verkkopäiväkirjojen lukijana olen tullut huomanneeksi, että weblogeissa (ainakin Pinserin suosituimmuuslistan kärkipäässä) kirjoitetaan paljon ihmissuhteista ja joskus käydään jopa jonkinlaista "tytöt vs. pojat" -sanailua, joissa feminiiniset asiat ja arvot symboloituvat yhdenlaisten ja maskuliiniset toisenlaisten ideaalityyppien kautta

Aamulla töihin lähtiessä ulkona tuoksui samalta kuin 15 vuotta sitten Panssariprikaatin kasarmialueella Parolassa kuuman kesän aamuina. Silloin harrastetut aamulenkit olivat minusta hyvä idea. Sopivan lyhyt ja sopivan reipas hölkkä aamuvarhaisella herätti mukavasti päivän puuhiin. Sen jälkeen ei kyllä itse ole tullut aamuvarhaisella juuri ruumiinkulttuuria harrastettua. Ihminen kun on niin mukavuudenhaluinen.

Jokunen reipas oli tänäkin aamuna lähtenyt lenkille. Minä painun sorvin ääreen. Hauskaa päivää työläisille ja lomalaisille!

Ei kommentteja: