lauantaina, heinäkuuta 19, 2003

Hyvä päiväUpea lomanavauspäivä. Nukuimme vastoin tapojamme pitkään. Osasyy lienee eilen nautiskeltu vähäistä mainittavampi määrä viiniä. Päivän paahteisimman ajan käytimme hyödyksi paahtamalla itseämme auringossa. Kohtuudella tosin. En ole kovin hyvä ruskettumaan, ja kulta jopa palaa aika herkästi.

Iltapäivällä kävin pesettämässä auton. Kaivovedellä pesu tulisi lähes ilmaiseksi, mutta jätevesien asianmukaisesta käsittelystä olen kyllä valmis maksamaankin. Sitä kun on kotioloissa aika vaikea järjestää. Paikallinen Teboil-huoltoasema on muotoilultaan aitoa 1950-lukua. Esikuvat lienee haettu Yhdysvalloista. Jollakin tavalla rakennuksesta tulee mieleen TV-sarja Onnenpäivät. Ikävä kyllä kauniin rakennuksen 1980-luvulla tehty peruskorjaus jossain määrin hävitti vanhoja muotoja. Pesukoneeseen ei tarvinnut jonottaa.

Miksihän muuten kesätöihin myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin tunnutaan palkkaavan vain tietyn tyyppisiä nuoria naisia? Näissä tehtävissä ulospäin suuntautunut luonne on tietysti tärkeää, mutta miksi pitäisi olla myös ulkoisesti nykypäivän pinnallisten ihanteiden mukainen? Suosisin mieluusti sellaista yritystä, joka palkkaisi myyntitiskille kesätöihin sen pulleamman ja finnikasvoisemman asiakaspalvelutyöstä kiinnostuneen tytön tai pojan.

Pakko tunnustaa olevansa ääliö. Lenkkeillessä ei saisi jättää käyttämättä sukkia. Jalat hiertyvät jo lyhyellä matkalla. Mutta ehtookellojen lempeä kaiku lämpimässä, jo hiljenneessä kesäillassa oli kaunis kokemus. En ole lainkaan hölkkääjätyyppiä, ja yleensä sykkeellä on tapana nousta liian korkealle. Nyt niin ei käynyt lämmöstä huolimatta. Kiitos hiljaisen vauhdin.

Illalla polkaisin vielä hautausmaalle kastelemaan kukat. Siellä olisi viihtynyt vaikka miten pitkään. Mutta kotonakin kasvit odottivat vettä. Ja linnut ovat nyt löytäneet uuden kylpyaltaansa. Näyttivät juovankin siitä. Vesi täytyy pitää raikkaana ja puhtaana.

Ei kommentteja: