maanantaina, heinäkuuta 14, 2003

Aamutunnelmia ja vissyäOtsikointikin onnistuu näemmä. Tännehän voi heittää melkoisen vapaasti HTML-elementtejä tekstin sekaan. Hyvä juttu.

Olinpa kerrankin ahkera ja tulin töihin pyörällä. 25 km lenkki kauniina kesäaamuna tuulettomassa säässä, virkistävä suihku ja matalahiilihappoisen vissyveden lipittäminen on kyllä parhaita kuviteltavissa olevia aloituksia työpäivälle.

Tänään pidetään koko päivä käsitöitä. Opiskellaan työpisterasioiden asennuksia ja parikaapelien päättämistä kytkentäpaneeliin. Yhtenä talvisena viikonloppuna autotallissa aikani kuluksi väsäämät kytkentäharjoituslevyt (pari työpisterasiaa, kytkentäpaneeli, televerkon erotusrima, paikka kytkimelle tai moniporttitoistimelle, ISDN-sälää ym. pientä per levy) pääsevät taas vähäksi aikaa päivänvaloon. Yllättävän hyvin ne ovat tehtävänsä täyttäneet tähän saakka.

Tänään aloittaa noin 15 000 nuorta ihmistä varusmiespalveluksensa. Onnittelut isänmaallisen valinnan johdosta ja menestystä sotilasuralla! Tasan 15 vuotta, yksi kuukausi ja yksi päivä on siitä, kun itse astuin palvelukseen. Todellako niin kauan? Kyllä aika onkin taas mennyt. Ensimmäisestä päivästä jäi mieleeni saapuminen Hämeenlinnan rautatieasemalle, jossa komennettiin seinän viereen odottamaan kuljetusta Parolaan. Ja autokuskin karskiksi tarkoitettu kehotus katsoa "kaikki kaupungin h...at tarkkaan, kun niitä ette pitkään aikaan näe". Perillä olikin sitten melkoinen kiire pari viikkoa. Loppusaldoksi koko ajasta jäi paljon mukavia muistoja, joita aika vielä on jälkeenpäin kullannut. Hyvä kokemus kaiken kaikkiaan. Toivottavasti kaikille tänään aloittavillekin tulossa olevat kuukaudet tai koko vuosi muodostuu sellaiseksi.

Aloitetaanpa päivän työt. Mukavaa työpäivää työläisille, lomapäivää lomalaisille ja palveluspäivää isänmaan puolustajille!

Ei kommentteja: