tiistaina, heinäkuuta 01, 2003

Töissä mukava meininki jatkui. Jo toisena päivänä alkaa näyttää siltä, että kolmessa viikossa taidamme saada kohtuullisen paljon asioita käsiteltyä. Oppimismotivaatio ei tietenkään yhtäjaksoisesti pysy yhtä korkealla tasolla15 täyden työpäivän pituisella jaksolla, mutta jo alussa yleensä näkee yleisen suunnan ja mahdollisuudet.

Iltapäivän lopulla kotona siirtelimme kasveja paikasta toiseen. Auringonkukat ovat kasvaneet hitaasti penkissään johtuen siitä, että tuli otettua riski - tietenkin näin kylmänä keväänä kuin tänä vuonna - ja istutettua ne suoraan kasvupaikalleen ilman esikasvatusta sisällä. Sen sijaan aivan toisaalla, hyvin varjoisassa paikassa lintujen talviruokinnan jäljiltä villeinä alkunsa saaneet Helianthus annuukset ovat ehtineet jo mukavaan mittaan. Villeinä syntyneiden mahdollisuudet kukkia niin varjoisassa paikassa näyttävät kuitenkin epätodennäköisiltä, joten siirsimme ne aurinkoon samalla harventaen vielä hyvin matalia myöhemmin itäneitä taimia.

Basilika näyttää kärsineen kovasti alkukesän kylmistä öistä. Tuo herkullinen yrtti palelee jo viiden lämpöasteen oloissa. Suojaaminen olisi näemmä ollut tarpeen. Toisaalta mäkimeirami voi hyvin, ja onhan basilikan ja oreganon välinen paremmuus vain makuasia.

Hyttysiä oli ilmassa hämmästyttävän paljon, ja ne kävivät ahnaasti ihmisen kimppuun. Tuntui kuin ilmassa olisi ukkosta, vaikka vasta tänään oli ensimmäinen lämpimäksi sanottava päivä pitkään aikaan. Itäisellä taivaalla näytti muodostuvan pieni ukkossolukin, mutta se katosi näkyvistä pian.

Reilun viikon laiskuuteen tottunutta ihmistä taitaa leipätyönteko väsyttää näin alkuun. Taidan kömpiä yöpuulle.

Ei kommentteja: