sunnuntaina, heinäkuuta 06, 2003

Yö oli kuuma. Väittämää ei pidä tulkita sovinistis-feministis-seksistisistä lähtökohdista käsin. Heräsin jo viideltä, eikä uni enää sen jälkeen maittanut. Taidan tehdä hallitukselle esityksen nukkumiseen tarkoitetun paikan siirtämiseksi kuumien öiden ajaksi muutaman metrin kauemmas auringosta ja peltikatosta.

Pyhäpäivä ja puolisollani työpäivä. Onneksi hän sai viettää ansaittuja vapaita reissujen jälkeen arkena. Sunnuntai-Hesarin lukeminen kuistilla kahvimukin kera kuuluu omiin pyhäaamurutiineihini. Naapurin Jussi kuuluu polkaisevan kauniin Lambrettansa käyntiin ja lähtevän maakuntaan. Lintutorneille tai ehkä kalaan. Tuntemattomat ovat polkunsa. Oma toimintasuunnitelmani päiväksi on laiskottelua kirjan ääressä. Taidan valita teoksen "Kunnan hallintomenettely". Vai olisinko rohkea ja avaisin peräti "Hallintomenettelyn perusteet"? Historiaa lukuun ottamatta olen aina ollut huono lukemaan asiallisia kirjoja kannesta kanteen. Opiskeluaikana kirjatentit olivat minulle pienoinen kauhistus. Auskultointiaikana Tampereen "Tekulla" muuan NLP-fakiiri määritti allekirjoittaneen kinesteettiseksi oppijaksi. Mitähän noin hieno termi oikeastaan tarkoittaa, ja onko sillä jotakin tekemistä NLP-tekniikoiden kanssa?

Minusta on tullut tirkistelijä. Seuraan edelleen Pinserin listan alkupään weblogeja. Ehkä joskus vielä opin senkin, miten niitä "tilataan".

Minna Hapuli kirjoittaa siitä, miten rakennustarvikealan liikkeissä naisiin kohdistuu vähättelyä. Kokemuksesta uskaltanen suositella tamperelaiselle muuatta nykyisin Hatanpään valtatiellä sijaitsevaa keittiökalusteliikettä. Palvelu on ystävällistä ja asiallista, ja vaikka asentajaa joutuukin käytännön työssä ohjaamaan, tämä ei ole katso sukupuolta siinä, ketä kuuntelee. Toisaalta ehkä pienemmillä paikkakunnilla palvelu muutoin on ystävällisempää kuin isoissa keskuksissa. En ole tavannut ainakaan täällä näitä tunnettuja rautakaupan karkuun juoksevia myyjiä, vaan osaavia ihmisiä, joilla on paljon asiakkaita ja kiire sekä halu palvella kaikkia heitä. Tiedän myös, että täällä voi kaunis nainen mennä maatalousliikkeeseen ostamaan ison rautakangen ja tulla kohdelluksi yhtä reilusti kuin kuka hyvänsä isäntämies.

Hyvää sunnuntaipäivää! Palaillaan astialle.

Ei kommentteja: