tiistaina, heinäkuuta 08, 2003

Nyt olen hyvin, hyvin vihainen ja kirjoitan asiasta, josta weblogeissa aina joskus vihaisesti tavataan kirjoittaa. Nimittäin tasa-arvosta. Siitä sukupuolten välisestä tasa-arvosta nimittäin. Sitä on taas karkeasti loukattu.

Olin illansuussa kommuunimme kauniimman asukkaan kanssa rullaluistelemassa helteisen sään mukaisessa liikuntavaatetuksessa. En voinut olla huomaamatta, miten vastaantulevista autoista yksi jos toinenkin karvainen naama kääntyi meihin päin ja röyhkeimmät hidastivat vauhtiaankin. Tällaista ei koskaan - korostan: ei koskaan - ole tapahtunut, kun olen harjoittanut liikunnallisia aktiviteetteja yksin tai miespuolisten tovereiden seurassa. Tasa-arvon kannalta on huutava vääryys, että naiset keräävät huomiota enemmän kuin miehet. On toinen huutava, suorastaan kiljuva ellei jopa karjuva vääryys, että naiset ovat kauniimpia kuin miehet. Jos itse haluaisin saman määrän katseita, joutuisin todennäköisesti luistelemaan alasti. Tämä on räikeä esimerkki siitä, miten paljon enemmän miehet joutuvat näkemään vaivaa ja miten paljon enemmän he joutuvat uhraamaan saadakseen saman määrän huomiota kuin naiset.

Tasa-arvon vuoksi yhteiskunnan onkin järjestettävä kaikille miehille sukupuolenvaihdos. Silloin kaikki pääsevät nauttimaan katseista, ilmaisista drinkeistä ja vonkaamisesta sekä kyykyttämään miehiä. Lisäksi kaikkien on silloin mahdollista omaksua feminismi, tuo ihmistietoisuuden ylin aste, joka vapauttaa maailman Amerikan lipusta, hämähäkeistä, pyssyistä, diplomi-insinööreistä ja maskuliinis-seksistisestä diskurssista.

Näin on!

Ei kommentteja: