lauantaina, heinäkuuta 12, 2003

Kävimme puolisoni kanssa tänään Tampereella ostoksilla. Jotkut kotitaloushyödykkeet ovat suosimamme keskusliikkeen suurissa automarketeissa edullisempia kuin pienemmissä kaupoissa. Tosin hintaero pienentyi Tampereen tappioksi, kun Toijalaan avattiin kyseisen ketjun verraten suuri market.

Tarttuipa mukaan tukevan oloisella jalustalla varustettu tuuletinkin. Tältä odotetaan paljon yläkerran työhuoneen ilmaston osalta hellepäivinä. Nyt ei muuta kuin taas kuumien päivien iltoja odottelemaan. Tällaiset säätilansa puolesta lapsuuden ja nuoruuden koulun alkamisajankohdan mieleen tuovat päivät eivät oikein tunnu sopivan heinäkuuhun.

Kulutusjuhlan vastapainoksi kuljetimme henkilöautolastillisen varastotiloihin kertynyttä keräyskelpoista pahvia ja pahvitölkkejä automarketin kierrätyspisteeseen. On surullista, että käyttäjien piittaamattomuuden vuoksi pienemmiltä paikkakunnilta on pahvin ja pahvitölkkien kierrätyspisteitä lakkautettu. Niihin survottiin pahvilaatikoita kokonaisina, työnnettiin astiaan kuulumatonta materiaalia ja tehtiin muuta sopimatonta. Nyt paperinkeräyssäiliöihin sullotaan sitten pahvia ja muuta sinne kuulumatonta. Ehkäpä nekin lakkautetaan väärän käytön vuoksi joskus. Ikään kuin ihmiset haluaisivat hukuttaa jätteisiin jos ei itsensä niin lapsensa.

Kävimme lounaalla Koskipuiston Rossossa. Mielenkiintoinen sukupuolieroihin liittyvä havainto tuli taas tehtyä. Nyt ei kylläkään tarvitse olla hyvin, hyvin vihainen ;-) Kultani on kananpojan ystävä, joten hän tilasi sellaista. Minä päädyin tällä kertaa kasvisvaihtoehtoon. Ruoat toi eri tarjoilija kuin oli ottanut tilauksen vastaan. Hän tarjosi kasvisruokalautasta puolisolleni ja kananpoikaa minulle kuin olisi itsestään selvää, että mies on lihan perään enemmän kuin nainen. Eihän toki ollut tuon miellyttävän nuoren miehen vika, että yleiset käsitykset nyt vain ovat tällaisia.

Keskustassa oli meneillään viime hetken valmistelut Tampere Takeoff-tapahtumaan liittyvien GP-pyöräilykisojen tiimoilta. Järjestyksenvalvojia oli kadunkulmassa jos toisessakin, ja ajoreittiä testailtiin.

Minnehän Anttilan valikoimista ovat kadonneet ne edulliset 10 CD-äänilevyn boksit klassisen musiikin eri tyylikausilta? Tyytyväisten kuluttajien levyhyllyihin arvatenkin.

Ei kommentteja: