sunnuntaina, heinäkuuta 27, 2003

Puolisollani oli viimeinen työpäivä ennen ansaittua lomaa. Nyt menossa päivänokoset.

Iltapäivällä poikkesin huvikseni veturitallilla. Ilkka poikineen oli päätynyt samaan ratkaisuun. Charlien enkelit, kaikki kolme, olivat myös paikalla. Mitään erityistä emme innostuneet puuhailemaan. Tummat pilvet alkoivat kerääntyä eteläiselle taivaalle. Mikä alkukantainen vaisto saa miehet sellaisen näkymän edessä katselemaan taivaalle ja kommunikoimaan harvakseltaan, lyhyin lausein, toisilleen?

Suljimme ovia ja työnsimme resiinan sisään. Ilkka ja Simo päättivät lähteä käymään kylällä kebabilla. Jukan kanssa tyydyimme keittämään kahvit paikan päällä. Pohdiskelimme, miten siirtää tarvitsemamme noin nelimetrinen K43-kiskonpätkä (43 tarkoittaa kiskotyypin merkinnässä painoa kg/m) ratapihan pohjoispään penkalta, suunnilleen pääradan, satamaradan ja Valkeakosken radan haarautumiskohdasta, veturitallille. Millään kiskokulkuneuvollamme sinne ei ole asiaa automaattisen kulunvalvonnan vuoksi. Tuskinpa saisimme edes lupaa moiseen. Junaohjaajat toimivat nykyään Tampereelta käsin eivätkä enää paikallisesti. Vieraita miehiä.

Kebabin ystävät saivat takaisin tultuaan nauttia kupilliset palanpainikkeeksi. Herätysliikkeen kokous (helluntailaiset) ja karjalaisten pitäjäjuhlat (Muolaa) olivat kansoittaneet kebab-pizzeriaakin. Mukavaa, että ahkerien maahanmuuttajien herkuille on kysyntää. Vieläkään ei satanut. Alkoi tehdä mieli pizzaa. Hallitus viestitti hyväksynnän aikeelle.

Herätysliikkeen väki ja karjalaiset olivat jo lopettaneet aterioinnin, kun poikkesin kotimatkalla kebab-pizzeriaan. Odotellessa ehdin lukaista vain Aamulehden eilisen Allakka-liitteen. Ensimmäiset pisarat putoilivat, kun sidoin pizzalaatikot narulla polkupyörän tarakalle. Ehdin kastuakin ennen kotia. Emme jaksaneet syödä paljoa.

En voi käsittää, miten jotkut epäilemättä fiksut, mukavat ihmiset (usein miehet) voivat kutsua itseään "alempitasoisiksi". Tuskinpa ihan tätä ajetaan takaa edes evankeliumeissa (mm. Matt 23:12). Pelkään, että yksittäiset kokemukset voivat muuttua itseään toteuttavaksi ennusteeksi. Hyvät veljet (ja siskot), älkää turhaan pukeutuko säkkiin ja heitelkö tuhkaa päällenne.

Ei kommentteja: