maanantaina, maaliskuuta 08, 2004

Haukottelua


Työpäivä kului kuin huomaamatta paitsi paperisaasteen (tai sellaiseksi muodonmuutosta kiintolevyllä odottavan) tuottamisen muodossa ja puhelinluurin jatkeena roikkuessa myös veljesoppilaitoksen uusien IP-aliverkkojen vaatimia muutostöitä palomuurille tehdessä ja muutenkin bittihormeja nuohotessa. Telia-Soneralla palomuurinhallintaohjelmana toimivan SurfManagerin käyttöliittymää on viime aikoina viilattu mukavaan suuntaan. Silti olisi mukava, jos käsiteltäväksi voisi valita kerralla useamman säännön ja/tai objektin. Esimerkiksi lisättäessä usean olemassaolevan säännön Lähde-kenttään sama objekti tästä olisi hyötyä. Tai ehkä nykykäytäntö on sittenkin turvallisin, koska se pakottaa hieman miettimään.

Ilta kului koulun penkillä Tampereella. Kotipuolessa olisi ollut tarjolla kenties mielenkiintoisempaa iltaohjelmaa - tohtorieversti Pekka Visuri esitelmöi Sääksmäellä turvallisuuspolitiikasta, ja seurakuntatalolla olisi päässyt vuodattamaan verta lähimmäisten hyväksi - mutta alkuvuodesta luennoilta tuli muiden velvoitteiden takia lintsattua luvattoman paljon. Siksi toiseksi vereni on sekundaa, eikä se olisi "valkeille vampyyreille" kelvannut.

Kaupunkimaisemassa kevät antaa selviä merkkejä itsestään, vaikka eilen metsässä elettiin täyttä talvea. Kaupunkilaisille kevät koittaa aikaisemmin. Minun on tunnustettava pitäväni enemmän metsän ja maaseudun vuodenaikojen rytmistä. Maaliskuun alkupuolella talvi saattaa olla vasta parhaimmillaan täällä Hämeessäkin. Kevät on sekin toki mukavaa, mutta sillä on aikansa vähän myöhemmin.

Olen muutamana iltana mennyt nukkumaan klo 21:n aikoihin, mutta silti väsymys hiipii jo varhain.

Ei kommentteja: