tiistaina, toukokuuta 04, 2004

Terveydeksi


Veikeän näköinen paksu sumu on noussut niityltä maantielle. Mahtaako päästä pihoihin saakka? Kuunpimennyskin olisi luvassa, mutta veikkaan, että silloin nukuttaa liian hyvin.

Töissä keskusteltiin kollegan kanssa pitkään terveydellisistä asioista. Aihepiiriin liittyvät asiat ovat pohdituttaneet loppupäivän.

Kotimaisen pikaruokaketjun paikallinen toimipiste mainosti sportti-nimistä hampurilaista. Joskus aikaisemmin joku päivittäistavarakauppa myi samalla nimellä perunalastuja. Edellisviikonloppuna Helsingissä huomiota kiinnittivät lukuisat kadunvarsimainokset, joissa nuoret reippaan näköiset ihmiset mainostivat jotakin kivennäisvedeltä tai muulta terveysjuomalta näyttävää. Kyse olikin valkoviinistä. Ei moralisoiden - varsinkin kun itse saisi olla tarkempi siinä, mitä suuhun tulee laitettua - mutta vaikkapa huvittuneena tuollaista mainontaa voi seurata. Mutta uskooko joku siihen viestiin, mitä mainostajat haluavat levittää? Jos uskoo, ei se enää tunnukaan kovin huvittavalta.

Terveyttä sivuavaan aihepiiriin liittyen, pitäisi kehittää motivaatiota harjoittaa liikunnallista toimintaa enemmän. Talvella tuo oli helppoa, mutta niinkin perusjärkevä ja yksinkertainen toiminto kuin kevyt hölkkä on tuntunut tervanjuonnilta. Eikä pelkästään toisessa epäonniselta näyttävässä harrasteessa vääntyneen polven takia.

Jostain syystä illansuussa veturitallin katolla paloi toinen suurista valonheittäjistä. Kun kävin sammuttamassa sähkösyöpön, huokui ovella vastaan jokakeväinen ilmiö: talven kylmyys säilöttynä tiiliholveihin. Näin lämpimänkosteana päivänä vastakohta tuntuu erityisen suurelta.

Ei kommentteja: