Heureka
Iltapäivän lopulla, kun valmistelin töissä huomista koetta, tajusin miten hienoa on työskennellä ammatissa, jossa saa käyttää ruuvimeisseliä. Ei tämä ollut ensimmäinen kerta tuonkaltaista ajattelua, mutta tällä kertaa kuitenkin noin konkreettisesti muotoiltu.
Just met the thomb raider
Illalla oli puhtaat tekniikkatreenit ilman yhtäkään vapaaottelua. Sopi hyvin minulle ja polvelleni. Mukana oli vain vähän osallistujia. Lieneekö lämmin sää houkuttanut muihin puuhiin pihamaille tai kenet mihinkin. Takki alkoi tuntua haarniskalta 1970-luvun talotekniikalla ilmastoidulla dojolla. Harjoitusparikseni osui kauniimman sukupuolen edustaja kai ensimmäistä kertaa sitten harrastus-reloadedin. Helinä-keiju hyödynsi fysiikan lakeja kovin kauniisti, ja itseensä nähden lähes kaksinkertainen massa oli asianmukaisesti matossa mitä puhtaimmin. Toisaalta sainpa omalla tori-vuorollani fysiikaaliseen lainkuuliaisuuteen pyrkivänä pudottautua polviasentoon, mikä ei ollut lainkaan paha nivelten kiertoliikerasitusta ajatellen.
Asialeissonia
En ole ollenkaan oikea ihminen kirjoittamaan mitään tieteeseen liittyvää, mutta Tommi Perkola toi tämänpäiväisessään esiin mielestäni tärkeän asian. Voidaanko missään tieteessä - sen paremmin yhteiskunnallisessa kuin muussakaan - tehdä varsinaisia johtopäätöksiä muuten kuin empiiriseen aineistoon, primaarisiin lähteisiin, perustuen? Eikö esseistiikka ja muu tutkimusviitekirjoittaminen ole oma toisen asteen koulutukselle ominainen lajinsa? Viisaampien kommentteja otettaisiin hyvin mielellään vastaan.
Riitta Santala-Köykkä kirjoittaa tärkeästä ja vakavasta aiheesta: koulukiusaamisesta. En valitettavasti lukenut viitekirjoitusta loppuun saakka. Kyseinen teksti taisi olla lähinnä nuorille suunnattu, joten toivottavasti sieltä löytyy varteenotettavia selviytymisstrategioita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti