sunnuntaina, toukokuuta 09, 2004

Äidit ja lapset


Äitimammasta on tullut niin kosmopoliittinen persoona, että äitienpäiväonnittelut piti käytännön pakon vuoksi toimittaa tylsimmällä mahdollisella tavalla: tekstiviestillä. Paras äitienpäivä on tietenkin siellä, missä päivänsankari sen haluaa viettää.

Olemme Panu Höglundin kanssa näemmä samaa mieltä lapsille sopivasta vallankäytön määrästä, mutta itse en ole valmis tuomaan ruumiillista kuritusta mukaan kuvioon. Toisin kuin ikimuistoiseen kasvatuskulttuuriin kuuluu, mielestäni lapset pystyvät elämään ikäkauteensa kuuluvaa elämää ja kasvamaan tehtävänsä täyttäviksi aikuisiksi ilman fyysisiä pakkokeinojakin.

Töitä kirkonmenojen aikana


Aamulla aurinko herätti ennen työhön lähtevän herätyskelloa. Ennen iltapäivän lämpöä olikin hyvä ehtiä harjoittamaan kemiallista sodankäyntiä sammalta vastaan. Vuoden ensimmäinen ilmastointitepastelu nurmella vaaleaksi pyrkivä ruskea ja painava muoviämpäri kädessä ei ollut mikään ekoteko. Kylvön typpipitoisuus oli kaksi prosenttia. 122-tonnista veturia selässään kantava haalari ei ollut kevyt työvaate edes aamupäivällä koivujen katveessa.

Oli kai jo sopiva aika ottaa lintulauta pois?

Ei kommentteja: