torstaina, toukokuuta 06, 2004

Illallakin on kuuma


Tänään päätti opintonsa yksi tietojenkäsittelyn perustutkintoon valmistanut koulutus. Ryhmä, jota opetin vain muutaman viikon viime kesänä, jäi yksilötasolla itselleni melko vieraaksi. Ryhmän opiskelijat olivat joutuneet kärsimään mitä moninaisimmista erityisesti arviointiin liittyneistä epäkohdista. Kun tilanne kokonaisuudessaan paljastui keväällä, jouduin väsäämään paperin, jossa viitattiin pariin lakiin, ja alle tuli toisenkin virkavastuullisen nimi. Hieman puolivillainen ratkaisu, mutta ilmeisesti ainoa oikeudenmukainen, joka olemassaolevan tiedon perusteella voitiin tehdä. Ei tästä sen enempää.

Intoa ja oppimishalua tällä joukolla oli tavattomasti. Motivaatio uuden oppimiseen on tärkein työkalu atk-alan käytännön töissä. Se ei tarkoita jatkuvaa kurssilla istumista, vaan omatoimista opiskelua usein deweylaisella learning by doing -menetelmällä.

Menestystä uunituoreille datanomeille.

Minun piti kirjoittaa lisäksi vaikka mistä, mutta tänään olen ollut huono saamaan asioita aikaiseksi. En oikein osaa iloita lämpimästä säästäkään.

On mielenkiintoista ajatella, millaisia päiviä olisi koettu, jos kaksi yleisesti rakastettua asiaa - aikainen helle ja jääkiekon maailmanmestaruus - olisivat osuneet samaan kevääseen. Sellaista kevättä olisi luultavasti muisteltu kauan.

Ei kommentteja: