torstaina, helmikuuta 12, 2004

Nörttihuumoria ja muuta nörttiasiaa


Sain sähköpostinvälitysjärjestelmältä seuraavan virheilmoituksen yrittäessäni lähettää viestiä. Isoveli valvoo ;-)
This Message was undeliverable due to the following reason:
Viestiä ei kyetty toimittamaan perille seuraavasta syystä johtuen:
The user(s) account is temporarily over quota.
<echelon@sonera.inet.fi>


Leijonanosa työpäivästä meni ison firman paikallisedustajien tykityksessä. Tosin datatykistöä enemmän tilaisuuden daamiani Helmiä ja minua kiinnostivat tulostin- ja kopiojärjestelmät. Ei ole ihme, että varsinkin pienten painotalojen kuulee joskus valittelevan markkinoiden kutistumista. Yhä pienemmillä firmoilla alkaa olla realistiset mahdollisuudet hankkia riittävän hyvälaatuisia DTP-tulostusjärjestelmiä omaksi. Pienen painotalon ja markkinointiin panostavan yrityksen järjestelmissä ei ole enää suurtakaan eroa. Graafisen alan tietotaitoakin on tarjolla yllin kyllin myös kirjapainoalan ulkopuolella, kun yhä useampaa nuorta ihmistä viehättävät vaikkapa tämän firman tuotteet tämän tuotteita enemmän.

Ilta meni rästissä olevien harrastehommien merkeissä. Paperi- ja atk-työt harrastusten puitteissa ovat usein tylsiä, mutta ne vain on tehtävä. Yhden poppoon vuosikokouspaikkaa kysellessä törmäsin katoavaan kansanperinteeseen: "Tulkaa vain... Ei se mitään maksa, kun silloin on lauantaikin".

Atk-lehden välissä tuli tänään CD-romppu. Niitä harrastettiin kylkiäisinä ahkerasti ennen vuosituhannen vaihdetta. Sen jälkeen kai katsottiin, että enemmistö lukijoista hakee ohjelmat verkosta ja säästettiin hieman kustannuksiakin. Nyt niitä on alkanut taas näkyä kylkiäisinä. Se tuntuu jossain määrin epätoivoiselta kiristyneen markkinatilanteen myyntikikalta ajatellen sitä, että nyt (toisin kuin vielä nelisen vuotta sitten, kun kylkiäisromput vähenivät) monilla on nopeat ja edulliset Internet-yhteydet, ja lisäksi nopea ohjelmistojen kehitystyö tekee CD:llä julkaistavista ohjelmista usein vanhentuneita jo siinä vaiheessa, kun levy on kuluttajalla. Levy ei ilahduttanut siinä määrin kuin joskus ennen. Mutta oli se lämmin ele lehtifirmalta. Laitan levyn samaan kunnianarvoiseen pinoon, johon huolella tallensin aikanaan vastaavat aarteet.

Huomaan kirjoittavani nykyään liikaa tietokoneista. Se luultavasti on vähiten kiinnostavia asioita tällaisella julkaisufoorumilla. Päivän IT-viikkokaan ei juuri tee atk:ta sen kiinnostavammaksi aiheeksi.

Ei kommentteja: