torstaina, lokakuuta 02, 2003

Printtimediaa


Töissä tulevat tietokoneasentajat ahkeroivat päivän erilaisten oheislaiteasennusten parissa. Varsinkaan uudemmissa Windows-käyttöjärjestelmissä laiteasennukset eivät yleensä vaadi erityisiä taitoja, kiitos käyttöjärjestelmän yleisyyden mukanaan tuoman laajan ajurituen ja yhä toimivammiksi kehitetyt kytke ja käytä -ominaisuudet. Mutta lisärutiinit tulostimien, skannerien, äänikorttien, modeemien, CDRW-asemien, LPT-korttien, digitaali- ja web-kameroiden, SCSI- ja RAID-ohjainten ja niiden levyjärjestelmien asennusten kanssa tuskin koskaan ovat haitaksi. Opiskelijoiden työskennellessä harjoitusten parissa itselleni osui ilo ja kunnia (?) taas vaihteeksi säätää palomuuria. Nyt taas yksi muurin hormi johtaa bittien savut sinne, mihin pitää.

Käytän matkapuhelinta varsin harvoin. Jos tilaisuus on, hoidan puhelut mieluummin lankapuhelimella. Näin ollen hyvin harvoin käy tilanne. jolloin matkapuhelimen akun varauksen loppuminen aiheuttaisi ongelmia. Kotimatkalla niin kävi. Lienen luottanut liikaa vanhahtavanmallisen ja kookkaan mutta luotettavan nokialaiseni akun kapasiteettiin, kun arvelin varauksen vielä täksi päiväksi riittävän. Eikä lopulta kotoa käsin selvinnyt puhelun syynä ollut asiakaan aivan mukavin mahdollinen ollut. Olin ollut vähällä unohtaa viikonlopuksi lupaamani onnitteluaddressin sisälehden tekemisen. Onneksi aiheeseen kuuluva tunnus löytyi valmiina kotitietokoneen kiintolevyltä. Mutta väritulostinta kotoa ei löydy vanhan uskollisen työjuhdan, HP DeskJetin, sairastuttua vuosi sitten lajityypilleen ominaiseen sutimistautiin ja tultua sitä tietä korvatuksi Lexmarkin laserilla. Eipä muuta kuin takaisin työmaalle värilaserin ääreen. Addressin alkuperäinen vahva taitettu kiiltopaperi osoittautui sille liian tuhdiksi syötäväksi edes ohisyötön kautta annettuna. Ohuempi paperi sai luvan kelvata tulostusmateriaaliksi.

Matkalla vein puolisoni kuoroharjoituksiin kirkolle. Onneksi hän halusi nähdä mustavalkoisen oikovedoksen addressin sisälehdestä. Sain heti asiantuntevan korjausehdotuksen asettelujen ja muotoilujen suhteen.

Ei kommentteja: