keskiviikkona, joulukuuta 29, 2004

Nörttihuumoria


Ainakin Unix-tyyppisissä järjestelmissä (täsmällisempää kai olisi puhua POSIX-yhteensopivista) suosittu ISC:n dhcpd-serveri sisältää näppärän pikku työkalun serverin konfigurointitiedostojen oikeellisuuden testaamiseen. Mutta propellihattujen on pitänyt näemmä toteuttaa sekin kieli poskessa:

asennus17:~ # rcdhcpd check-syntax
Checking syntax of /etc/dhcpd.conf:
Config is okay. Hope you also specified existent network devices ;)
Lease file is okay
asennus17:~ #


Muutoin ISC:n serverit ovat viehättävällä tavalla arkaaisia. Niitä voi konfiguroida komentopohjaisessa käyttöliittymässä emacsilla asetustiedostoista lähtien. Tietääpä ainakin, mikä vaikuttaa mihinkin. Jotkut valmistajat ovat rakentaneet ainakin Linux-puolelle hiukan Windows-tyylisiä ohjattuja toimintoja (esim. Novell-SuSEn yast-ohjelma). Idea on periaatteessa hyvä käyttäjäystävällisyyden kannalta ja kerää varmasti suosiota Windowsin ystävien piirissä (siellähän esim. 2003 Serverin "scope wizard" on jo NT 4.0:n peruja käyttäjän kannalta oikein kauniisti toteutettu), mutta kun yhdelläkään käyttöjärjestelmävalmistajalla ei ole POSIX-puolella samanlaista hegemoniaa kuin Microsoftilla on Windowsissaan, olisi järjestelmän ylläpitäjän syytä osata serverien konfigurointi käyttöjärjestelmävalmistajasta riippumattomalla tavalla.

Tuntuvat vain muuttaneen BINDin käänteisen nimiselvitysvyökykkeen tiedoston syntaksia sitten viime näkemän. Tai sitten dementia vaivaa.

Tämä taisi olla ensimmäinen blogimerkintäni Konquerorilla tehtynä. Tai yleensä muulla kuin Windows-Mozilla-kombinaatiolla.

Ei kommentteja: