sunnuntaina, joulukuuta 12, 2004

Leffamuumi hyvin harvoin elokuvia katsovan näkökulmasta


1. Mikä oli ensimmäinen piirretty ja ei-piirretty elokuva jonka näit elokuvateatterissa?
En muista, olenko nähnyt yhtään piirrettyä elokuvateatterissa. Ensimmäinen ei-piirretty oli varmaankin joku Tarzan. Sellainen vanha, jossa Johnny Weissmüller oli pääosassa. Niitä näytettiin kotikylän elokuvateatterissa vielä 1970-luvulla.

2. Käytkö leffassa yksin vai mieluiten seurassa?
Mieluiten hyvässä seurassa, jollaista on onneksi ollut tarjolla kiitettävästi :-)

3. Onko jotain elokuvaa jota et ole nähnyt elokuvateatterissa mutta tahtoisit nähdä isolla kankaalla?
Siitä on kauan, kun olen nähnyt elokuvia missään muualla kuin kankaalla. Mutta Wim Wendersin "Amerikkalainen ystävä" olisi mukava nähdä uudestaan ja katsoa, oliko se niin hyvä, miltä teini-iässä tuntui.

4. Oletko kokenut erilaisen/erikoisen elokuvatapahtuman? Kerro!
Tuskin mitään erityistä aktiiviselle elokuvaharrastajalle, mutta itselleni Yöjuna-elokuvan ensi-illan kutsuvierasesitys Helsingissä syksyllä 1996 jäi mieleen. Siellä kelpasi rahvaan bongailla kotimaisia filmialan julkkiksia. Ei vaan, oli itse elokuvakin hyvä. Omaan makuuni sopiva jännäri.

5. Ovatko elokuvat parhaimmillaan elokuvateatterissa?
Ovat toki. Missäpä muualla televisioton niitä näkisi, kun työmaaltakaan ei kovin usein viitsi lainata tykistöä tukiarsenaaleineen kotiin.

via Skrubu

1 kommentti:

Sedis kirjoitti...

Taannoin syksyllä Yöjunan varsin tarkkaan (televisioruudulta) katsoneena voin vahvistaa: se on (yllättävän) hyvä. Lehkamossa on ainesta.