perjantaina, joulukuuta 03, 2004

Kirjoja ja lehtiä


Erehdyin päiväsellä käväisemään liikekeskuksessa torin laidalla, tehtaanpiippujen juurella. Pajatson kiusauksilta vältyin, mutta törsäämään sorruin silti. Pääkäytävän varrella paikalliset yhdistykset harjoittivat varainkeruutoimintaa, kuten niillä juhlapyhien alla on tapana. Omaan kassiin päätyi neljä sinivalkoista pöytäkynttilää maanpuolustusnaisten toiminnan hyväksi ja kaksi kappaletta Valkeakosken historia II -nimistä tiiliskiveä paikallisen kotiseutuyhdistyksen kannatukseen. Jälkimmäisiä ei voinut vastustaa 10 euron hintansa vuoksi. Toinen kotihyllyyn ja toinen veturitallille. Kirjassa kun on selostettu Tl-Vi-radan rakentaminenkin pitäjähistoriaksi melko kattavasti.

Jokunen aika sitten sain ilmaisen esittelynumeron Enter-nimisestä tietokonelehdestä, jolla on oma blogikin, ollut näemmä jo hyvän aikaa. Joskus aiemminkin olen lehteä selaillut ja aivan kelpo julkaisuksi todennut. Ilmeisesti teini-iän suosikkilehteni Tekniikan Maailman henkinen perintö kuitenkin vaikuttaa edelleen niin, että säännöllisemmin olen seurannut vain Tietokoneen ja MikroPC:n tyyppisiä julkaisuita. (Joskin viimeksi mainitun uudessa numerossa ollut tietokonekaiuttimien testi häpeää menetelmällisesti TM:n äskettäin julkaiseman vastaavan rinnalla - äijien autolehti on mitannut testaamiensa suoritusarvot ehkä pikkuisen tarkemmin kuin wannabe-äijien tietokonelehti. Ja ylipäätään on mitannut). Yhtä kaikki, Enter on liian city ja cool minulle.

Olenkohan ihan harhateillä, kun olen käsittänyt melkoisen osan Enter-lehden piirissä aikojen saatossa toimineista olleen kotimaisen bloggauksen ensimmäisen isomman aallon edustajia (Agripan kaltaiset pioneerit tietysti poislukien)? Enterin kirjoittajien piirissä blogitoiminta - tuskin siitä sellaista nimeä käytettiin - taisi olla melko vilkasta jo jossain vuoden 2000 tienoilla?

Ei kommentteja: