maanantaina, huhtikuuta 05, 2004

Malkamaanantain mainintoja


Aamuisin on liian viileää vaihtaa talvitakki kevyempään. Iltapäivällä on kuuma, ja päähineen ja käsineet saa tunkea taskuun.

Perjantainen arvaukseni vahtikarhun bitinsulatushäiriöistä osui oikeaan. Pandan sisäkalut eivät sulata truncina syötettävää liikennettä. Sääli, koska laite vaikutti ideana mielenkiintoiselta.

Työmaalla oli turhan kova kiire, mutta erinäiset asiat löysivät paikkansa kalenterista. Se helpottaa ajankäytön suunnittelua. Opetustyölle ei jää niin paljon aikaa kuin toivoisin. Lieneekö jotakin agraarisen ajan- ja elämänkäsityksen kollektiivista perintöä se, että keväisin - samoin kuin usein alkusyksystäkin - ryhdytään toteuttamaan jos jonkinlaista asiaa, ja elämä saa kiireisen rytmin. Tätä tapahtuu monissa muissakin ympyröissä kuin oppilaitosmaailmassa; siellä koko esittämäni kysymys on triviaali lukukausiin rytmittyvän vuodenkierron takia.

Iltapäivällä säilytettiin taas historiaa. Veturitallin kunnostusprojekti on paisunut toiveiden tynnyriksi, vaikka vesitornin suhteen paljosta on onneksi jo luovuttu. Käytiin paljon keskustelua tallin mahdollisesta ovien entisöinnistä. Olisivathan nämä lasiovet kauniimmat kuin nykyiset, mutta yhdistettynä pulpettikattoon ne edustavat rakennuksessa vain lyhytaikaista ja rakennushistoriallisesti epätyypillistä vaihetta. Kunnossa- ja puhtaanapito-ongelmiakin isot ikkunat tarjoavat tarpeeksi. Oviongelma saattaa raueta itsekseen eurojen puutteeseen.

Ovien yläpuolella olevien 12-ruutuisten ikkunoiden korjauksen haluaisin tavalla tai toisella saada toteutettua. Ilman nostolavaa ja muita ammattilaisten vimpaimia niitä ei hevin kunnosteta.

Kiireisen päivän päätteeksi oli mukava poiketa hiljaisen viikon iltatilaisuuteen kirkolle. Näillä tilaisuuksilla on vekkuli nimi: ahtisaarna. Seurakuntatalon viherkasvi oli saanut luovuttaa kasvannaisiaan maljakkoihin pajunkissojen kaveriksi eilispäivän nimissä. Olivat ne kai paikallaan jo eilen. Silloin katseeni viihtyi kuoronjohtajattaren hiuksissa, joihin lasimaalausten läpi siivilöityvä valo antoi entistä punertavamman sävyn. Tänä iltana ei moiseen epäkirkolliseen ajatukseen ollut mahdollisuutta.

Ei kommentteja: