lauantaina, huhtikuuta 03, 2004

Koko päivä kotosalla


Päivä kului pienissä kotitöissä. Auton kevätsiivous täytti pölynimurin pussin hiekalla. Kesärenkaita en uskaltanut vielä vaihtaa alle. Yöpakkasten jälkeen notkelmissa kulkevan tieosuudet ovat vielä jäisiä.

Hiihtämään ei ole päässyt puoleentoista viikkoon, ja vaikka takatalvi vielä tulisikin, joutivat sukset kesäteloille. Oli aivan kelpo talvi niiden käytön kannalta. Teini-iässä jäi tavaksi latujarmojen jäljittely laskemalla suksittuja kilometrejä. Tämän talven saldo noudatteli muutaman edellisen linjaa: kuusi ja puolisataa kilometriä. Riittää sunnuntaihiihtelijälle. Sulatin pohjavoidetta kesäsäilytyksen suojaksi. Pohjat alkavat olla käytetyn näköisessä kunnossa.

Auringonpaiste ja lännen puolelta käynyt tuuli suosivat pyykkipäivää. Leppoisalla saunalenkillä valoisa, hiljainen maisema muistutti jo kesälauantai-illoista, mutta tuuli tuntui illan tullen viileältä. Keskiviikkona vääntynyt polvi jaksoi muistuttaa itsestään.

Vilma on malttanut ottaa päivän levon kannalta. Neiti pötkötteli pitkään sängyn päällä iltapäivän auringon lämmössä. Vaikka ystävämme ei jaksanutkaan tapansa mukaan kulkea kotona olevien ihmisten perässä huoneesta toiseen, oli kotiväki tervetullut katsomaan toipilasta, ja tyytyväisyys rapsuttelusta kerrottiin kehräämällä. Illan tullen ruokakin maittoi jo vähän.

Kevään tullen moniin ihmisiin iskee moottorikuumeen erilaisia muotoja. Niistä autokuume lienee yleisin. Minun sen sijaan tekisi mieli tällaista. Onko kellään kokemuksia moisesta? Onko laitteesta pienten alojen kevyeen harrastelukäyttöön, vai kelpaako se vain jänisräikäksi?

Ei kommentteja: