tiistaina, marraskuuta 11, 2003

Harmaan arjen pimettyä yöksi


Kokouksessa käytiin periaatteessa läpi 31-kohtainen asialista, kuten joka kerta. Arkkitehti selosti suunnitelmiaan. Lähes kaikille, myös suunnittelijalle, tuli yllätyksenä tieto, että pinnoitettua peltiä ei Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamissa hankkeissa saa käyttää vanhojen rakennusten ikkuna- tai muuna suojapellityksenä. Restauroinnin aitous on aina hyvä asia, mutta tavallisen maalatun pellin käyttö tietää jatkossa ylläpitokuluja.

Kaupungintalolla olivat kutsunnat juuri päättyneet. Se on niitä instituutioita, joista itselläni ei ole mitään omakohtaisia kokemuksia. Luulen, että en ole jäänyt paljosta paitsi.

Tampereen rautatieasemalla pikkupojat leikkivät laskemalla polkupyörällä portaita laiturilta alas tunneliin. Leikki oli hyvin organisoitu. Yksi laski ja muut vahtivat niin jalankulkijoiden kuin hätistelevien rautatieläistenkin varalta. Tuollaisia hieman hurjapäisiä touhuja pikkupojat ovat kai harrastaneet aina tavalla tai toisella. Mutta se, että leikkiä harjoitettiin puoli kymmenen aikaan illalla, ei tuntunut aivan sopivan pikkupoikaidylliin.

Ei kommentteja: