maanantaina, joulukuuta 01, 2003

Kahden unen välissä


Töiden jälkeen tein pitkästä aikaa sen virheen, että kävin pitkälleni olohuoneen sohvalle. Kulta naputteli tietokoneellaan viereisessä huoneessa. Vilma-kisu hyppäsi viereen kehräämään. Siinä tilanteessa uni yllätti varkain. Nukuin pari tuntia, mikä ei tiedä hyvää yöunille. Tai katsotaan nyt. Edelleen väsyttää.

Joulukalenteri pitäisi laittaa seinälle, vaikka säätilaa katsoessa ei uskoisi. Töistä tullessani hämmästyin huomatessani, että lukukautta on jäljellä enää kolme viikkoa. Vastahan oli elokuun yhdestoista.

Jouluvaloja ei liene ihmisten pihoissa ja ikkunoilla sen vähempää kuin ennenkään, mutta musta maa tuntuu imevän niiden valon. Meillä ei ole pihalla sopivan kokoista puuta, johon valoja ripustaisi. Pensaassa ne eivät näytä oikein hyviltä. Yläikkunaan tielle päin laitoin eilen "pyrstötähden", se tehköön jouluvalon virkaa.

Maakuntaradio kertoi seutukunnan marraskuun olleen leutoudestaan huolimatta harvinaisen vähäsateinen. Vähän väliä tihkutti, mutta se ei riittänyt. Ei lupaa hyvää talven vesitilanteen osalta haja-asutusalueilla.

Ei kommentteja: