keskiviikkona, joulukuuta 24, 2003

Aattoaamun postikorttimaisema


Katsotaan, kauanko tavanomaista kapealinjaisempi joulukuusi pysyy pystyssä kirjastohuoneessa. Vilma on vaikuttanut sangen kiinnostuneelta kiiltelevien koristenauhojen ja -pallojen suhteen. Toivottavasti neiti malttaa pidättäytyä kiipeilemästä.

Riisipuuroaamiainen kynttilänvalossa viritti päivän tunnelmaan heti aamusta. Jäin koristelemaan kissan kanssa kuusta, kun puolisoni lähti työkeikalle, kuten ammattikunnallaan näin juhlapyhinä on tapana. Kohteena oli tällä kertaa häkki, mi' sulkee joulunakin monenmoista sirkuttajaa. Ties miten moneen vuoteen hänellä ei ole kuin kaksi työvelvoitetta koko pyhinä.

Kun suljin autotallin ovet ja jäin katsomaan maaseudulle päin kaartavaa autoa, melkein toivoin olevani laulu- tai soittotaitoinen. Olisin voinut päästä mukaan ajelemaan joulukorttimaisen kauniita pikkuteitä. Jos tänne Vanajan-Hämeeseen annettu sääennuste pitää paikkansa, ei illansuussa hautausmaakierroksella maisema välttämättä ole enää niin idyllinen.

Pitänee lankata saappaat ennen kuin alkaa viritellä radiota oikeille taajuuksille. Ei, en ole joulupukki - voitte olla turvallisin mielin. Saanen toivottaa mahdollisille jouluaaton lukijoille joulurauhaa jo näin vähän ennen kuin se virallisesti Suomen Turusta julistetaan.

Ei kommentteja: