Palvelinostoksilla
Työmaalla uusitaan yhtä palvelinta. Näyttää siltä, että HP-Compaqilla on melkoinen osuus pienehköjen palvelintietokoneiden markkinoilla. Tiedosto-/levypalvelimen hankintaa koskevaan tarjouspyyntöön vastanneista noin 3/4 tarjosi jotakin Proliant-mallia. Toinen mielenkiintoinen huomio oli se, että AMD:n Opteron-prosessori ei oikein tunnu löytäneen tietään hämäläisten laitetoimittajien palvelinkokoonpanoihin. Intelin Xeon näyttää edelleen suosituimmalta tarjottavalta prosessorilta.
Laitteistokokoonpanojen kohtuullisesta yhdenmukaisuudesta huolimatta hintahaitaria löytyy yli tuhannen euron edestä.
Kun vielä kaikki tarjouksia laativat viitsisivät kertoa mahdollisimman tarkat tiedot tarjoamastaan asiasta. Käytännön kokemuksesta monet tarjouksia lukeneet varmasti ovat oppineet siihen, että aina ei tarjota aivan sitä, mitä tarjouspyynnössä kysytään. Vaikka tarjouspyynnössä speksataan muistityypiksi ECC, olisi mukava mainita jos tarjottu muisti todella on sellaista. Itsestäänselvyys ei myöskään ole se, että tarjouksen lukija tietää, mitä RAID-tasoja millainenkin hieno levyohjain tukee. Jos tarjouspyynnössä toivotaan tason 1 peilausta ja optiona tasoa 5, olisi hyvää mainosta kirjoittaa tarjouksen, että tämä ja tämä levyohjaimemme todellakin tukee niitä. Varsinkin silloin, kun hinta ei ole (onneksi) yksinomainen ratkaisuperuste, vaan päätöksentekijät voivat laskea painoarvoa mm. yhteensopivuus- ja suorituskykyseikoille, alkaa hieman kalliimmaltakin näyttävä tarjous kiinnostaa kummasti, jos siitä käy ilmi selkeitä teknillisiä etuja. Valmistajien WWW-sivuilta toki löytyy tietoa, mutta kohteliasta voisi olla säästää tarjousten lukijan vaiva sen etsimiseltä.
Excel on mainio työkalu, kun levyohjaimia ja muita hilavitkuttimia niputtaa paperilla :-) Iltaa tullee säästymään vielä vaikkapa Javan opiskeluun, tietokone-elektroniikan näyttötehtävän tutkimiseen, liikunnan harjoittamiseen tai... blogien lukemiseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti