maanantaina, elokuuta 11, 2003

Uuden lukuvuoden alku


Tänään alkoi koulutyö monilla paikkakunnilla. Oppimisen iloa ja menestystä kaiken ikäisille oppijoille.

Itselläni lukuvuosi menee opetustyön osalta tietokoneasentajan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen parissa. Ensivaikutelmaltaan asiallisen oloinen ryhmä. Ikäjakauma vaihtelee parikymppisestä lähemmäs viittäkymmentä, ja kuten sähköalaan kuuluvissa koulutuksissa yleensä, ryhmä on hyvin miesvaltainen. Enemmistö koostuu nuorista miehistä. Melko monella on taustallaan jokin elektroniikka-alan ammatillinen perustutkinto, ja lisäosaamista on tultu hakemaan nimenomaan tietotekniikasta. Kyseessä on niin sanottu aikuisten ammatillinen lisäkoulutus eli omaehtoinen koulutus. Opiskelijat ovat tulleet omasta halustaan eivätkä esimerkiksi työvoimaviranomaisten pakottamina (mitä harvoin tietotekniikka-alalla muutenkaan tapahtuu). Asiasisällön ja järjestelykysymysten puolesta voinen soveltaa aikaisempia kokemuksia kesäkuussa päättyneestä vastaavasta koulutuksesta. Mutta muutama viikko varmasti menee ennen kuin ryhmään tutustuu kunnolla.

Oikeissa töissä oli melkoisesti puuhaa häntäkuitujen kanssa tai oikeastaan sopivien löytämisessä kulloiseenkin paikkaan. MTRJ-, SC- ja ST-liittimiä voi olla verkon laajennustöiden yhteydessä tarpeen yhdistellä melkoisen moninaisilla tavoilla. FC-liitäntöjä emme sentään löytäneet. Vielä jäi uupumaan muutama MTRJ/SC-laitekaapeli.

Illalla kulta houkutteli hölkkäämään. Sää oli oikein miellyttävä kyseiseen toimintaan. Vuosia sitten puretun pienen talon villiintyneellä pihamaalla koulua vastapäätä omenapuu jaksaa yhä tehdä hedelmää. Syksyn tuoksu oli voimakas.

Ei kommentteja: