tiistaina, elokuuta 05, 2003

Ukkosta ja asiavirheiden korjailua


Viime yönä saimme seurata upeaa luonnon näytelmää, kun ukkonen raivosi melkoisella voimalla jossakin idän ja itäkaakon suunnalla. Ehkä jossakin Sääksmäen tai Tyrvännön seudulla. Puimme tuulipuvut päälle ja menimme tien varteen niityn laidalle katselemaan salamien tanssia pimeällä taivaalla. Seisoimme siinä siihen saakka, kun hopeapajut ilmoittivat levottomuudellaan sateen olevan kohta päällä. Ukkosrintama ei kuitenkaan yöllä siirtynyt aivan kohdalle. Aamulla heräsin jälleen ukkosen jyrinään, mutta isoa ukkoskuuroa ei ole päälle vielä osunut. Nytkin itäisellä taivaalla on synkkiä pilviä ja kaukaa kuuluu kuminaa.

Kiitos tarkkasilmäisen kollegan, sain ensimmäistä kertaa sähköpostipalautetta tästä verkkopäiväkirjasta. Kertoillessani 29.6. kirjoittamassani verkkopäiväkirjan merkinnässä aloittavani kolmiviikkoisen opetusjakson datanomitutkintoon valmistavassa koulutuksessa olin virheellisesti maininnut opiskelijoiden jo suorittaneen Käytön tuki -osan erään näytön. Näin ei suinkaan ollut, vaan mainitsemani, 13.6. pidetty, näyttö oli Laitteistojen ja ohjelmistojen käyttöönotto -jaksoon liittyvää perusosaamista mitannut näyttö. Tutkintojen sisältöjä tunteville tämä tekee kirjoittamani rinnastuksen sähköalan perustutkintoon ja tietokoneasentajan ammattitutkintoon hyvin ontuvaksi. Pahoittelen huolimattomuudestani johtunutta virhettä ja kiitän Saria huomiosta!

Minusta tuntuu, että omalla nimellä kirjoittaminen ja kaikenlainen henkilöllisyytensä salaamatta jättäminen edistää myös virheellisten kirjoitusten korjailua. Nimellisen voi ajatella olevan sanomisistaan - ja virheistään - enemmän vastuussa kuin anonyymin.

Ei kommentteja: