maanantaina, elokuuta 04, 2003

Kaatopaikalle


Päivän urakkana oli autotallin ja ulkovaraston siivous. Paljon tarpeetonta roinaa sieltä kertyikin. Eki tuli Sami-poikansa apumiehenään iltapäivän lopulla pitkän peräkärryn kanssa, ja kävimme nappaamassa anoppilasta hieman lisää siivousjätettä kärryyn ja sitten kippaamassa rojut kaatopaikalle. Ei toki noin vain kippaamassa, koska eri tyyppiset jätteet on lajiteltava eri pisteisiin. Uusi kaatopaikanhoitaja on tarkka sääntöjen noudattamisesta, ja hyvä niin. Hän myös neuvoo mielellään ja on muutoinkin avulias. Vuosikymmeniä paikkaa ylläpitänyt vanha hoitaja oli myös mukava, mutta hän ei ollut kovin tarkka viimeisinä työvuosinaan voimaan tulleiden yhä kiristyvien kierrätyssääntöjen noudattamisesta. Kuorman vienti maksoi vain kuusi euroa. Verovaroinhan jätehuoltoakin kai suurelta osin pyöritetään.

Tullessaan Ekillä oli kuormassa kangaspuut. Niitä on anoppi tyttärineen kierrättänyt keskenään aina itse kunkin tarpeen ja kiinnostuksen mukaan. Nyt oli sijoituspaikkavuorossa meidän kommuunimme. Kullan ateljeekämppään nuo sopivat mainiosti.

Auringonkukat alkavat pikkuhiljaa kukkia. Tomaatin raakileet ovat aika isoja. Ehkä näistä ilman lavan suojaa kasvatetuista yritelmistä tulee vielä syötäviä. Basilikakaan ei sitten kokonaan kuollut alkukesän kylmiin öihin. Siitä saattaa jopa saada jotain kuivatettavaa.

Ei kommentteja: