maanantaina, elokuuta 04, 2003

Nyt olen blogitilaaja


Kulta sai unen vasta aamuyöstä. Vatsatauti on onneksi enää muisto. Kohtapuoliin menen tekemään aamiaista. Jospa sitten tohtisin suukotella kullan hereille kahvin ja paahtoleivän tuoksuun. Hetki blogimaailmaa sitä ennen.

Nyt opin tilaamaan blogeja. Rastitin lähinnä sfnetistä tuttujen kirjoittajien tuotoksia (Minna Hapuli, Panu Höglund, Markku Jantunen, Ilkka Kokkarinen, Tommi Perkola jne.). Taattua laatua. Toki paljon muitakin mielenkiintoisia on, joihin myös klikkasin rastin. Huomasin, että BlogiWikissä on mielenkiintoisia blogiryhmiä. Mihin minä mahtaisin kuulua? Blogiäijät?

Juuri kun eilen sain kirjoitettua harrastelijamaisen näkemyksen historiantutkimuksesta, sain sähköpostiin viestin, jossa Pyrhösen Kimmo pyysi kirjoittamaan loppuvuodesta ilmestyvään Resiina-lehteen Sr1-sähköveturien hankinnasta Valtionrautateille. Tämä on se pian 30 vuotta uskollisesti palvellut kantikas neuvostovalmisteinen työjuhta, "Siperiansusi", "Kaalihäkki" tai mitä nimiä rakkaalle lapselle onkaan aikojen saatossa annettu. Pidin pyyntöä melkoisena kunnianosoituksena, mutta ikävä kyllä jouduin tarjoamaan eioota. Valmista aineistoa asiasta minulla ei ole, ja aiheen tutkiminen primaarilähteiden tasolla edellyttäisi venäjän taitoa, mitä sitäkään minulla ei ole. Sinänsä Sr1:n hankintaprosessi on varmasti mitä mielenkiintoisin pala historiaa, joka liittyy paitsi tekniikan ja teollisuuden historiaan, myös taloushistoriaan ja kenties jopa suurvaltapolitiikkaankin. Jokin yhteinen nimittäjä saattaa löytyä myös Atomenergoexportin rakentamalle Loviisan ydinvoimalalle ja "Kaalihäkkien" hankinnalle. Toivottavasti Kimmo löytää asiantuntevan, motivoituneen (ja tämänkaltaisen aiheen kyseessä ollen myös ilman suurempia poliittisia ennakkonäkemyksiä asioita tarkastelevan) kirjoittajan. Suluissa kirjattu toive ei liene vaikea toteuttaa potentiaalista kirjoittajakuntaa ajatellen.

Ei kommentteja: