torstaina, heinäkuuta 22, 2004

Väliaikatiedote pihataloustuottajien epäkeskoliitosta

Eilinen myöhäinen ja raskas ateria ja päivän aikana nautitut juomat painoivat kehossa vielä aamupäivällä. Luistin ei liikkunut niin kevyesti kuin uusien laakerien puolesta olisi voinut. Onneksi silloin ei vielä ollut harmia kuumuudesta. Kamera oli jäänyt kotiin, kun etsimeen olisi ollut tarjolla uudenpuhtaista VR Cargo- yhtiön umpitavaravaunuista koostuva juna Kurjenkallion pengerryksellä. (Junaa sopivampi nimitys olisi vaihtotyöyksikkö. Tl-Vi-rataosuus on 29.5.1994 alkaen luettu yhdeksi ratapihaksi, mikä sivumennen sanottuna helpotti vanhoina hyvinä aikoina erinäistä museaalista liikennöintiä ko. rataosalla, oli sitten kyseessä resiina, "Lättähattu" tai "Huru").


Auto paahtui keskipäivän tunnit pihalla. Pesulassa käyttäminen viilensi sen hetkessä, mutta kun jälleen kotona pääsin sisätilojen siivouksen kimppuun, ne muistuttivat saunaa. Koivut tarjosivat hieman varjoa.


Oliko viime kesänä jatkuvasti näin kuuma? Ilmeisesti oli, koska niin todetaan vaikka vuoden takaisissa verkkopäiväkirjateksteissäni. Vuoden täyttäneellä sepustuksella alkaa jo olla oma pieni merkityksensä oman pienen henkilökohtaisen historian näkökulmasta.


Puolisoni lähti katsastamaan siipikarjaansa polkupyörällä. Palasi hetken päästä takaisin todettuaan, että toinen pesä on ahkeroinut tarjolla olevat kennot täyteen. Hurja tahti. Uuden pesälaatikon vieminen vaatii autoa. Toisessa rauhallisempaan tahtiin keräävässä pesässä honeybunny epäilee emo-ongelmaa. Sääli.


Muuten ei pikkupihankaan satokausi näytä kovin lupaavalta. Tomaatit eivät ole jaksaneet kasvaa ilman aurinkoa, yrttimaan tilanne on samansuuntainen eivätkä auringonkukatkaan juuri kohoa. Viime kesänä tilanne oli kovin erilainen. Sipuli sen sijaan näyttää ainakin varsiensa puolesta voivan hyvin. Gladioluksen miekanterät pistävät maasta melko lupaavalla korkeudella. Mutta jos joku vihreä on sateista nauttinut, niin nurmikko. Yhdessä ilmastoinnin ja keväisen kalkkipitoisen lannoituksen kanssa voidaan sanoa runsaan kosteuden ansiosta sammalsodissa päästyn tänä kesänä torjuntavoittoon. Nyt on nurmenkin juurille riittänyt vettä.

Ei kommentteja: