perjantaina, heinäkuuta 09, 2004

Siivouspäivä


Pidimme tavanomaista laajamittaisemman siivouspäivän päättyen saunan kuuraukseen. Mattojen tamppaamisen jälkeen aamukaste oli kuivunut, joten nurmikonleikkuukin tuli hoidettua hyvän sään aikana. Koko päivän aina siihen saakka, kun kello lähestyy iltakymmentä, on joltain suunnalta kuulunut ruohonleikkurin pärinä.

Pölyjä pyyhkiessä huomasimme, kun soratien päässä kääntämistä yrittänyt auto oli jäänyt saveen. Aivan kuten meille kävi eilen peltotiellä. Menin auttamaan, ja tällä kertaa pelkkä työntäminen ja ajolinjan vaihto auttoivat auton tielle. Kuljettajasta, muodolliseen kesäasuun pukeutuneesta keski-iän ylittäneestä miehestä, tuli jostakin syystä mieleeni jonkin niin sanotun vapaan kirkkokunnan saarnamies. Jos hän olisi sellainen ollut, asia olisi luultavasti käynyt ilmi tavalla tai toisella myös hänen puheistaan.

Illalla paikallinen market oli pullollaan onnellisia uusia mäyräkoiranomistajia. Meille riitti pienempi versio.

Vielä opintien sivupoluilta


Eilen kirjoitin kesällä monelle ajankohtaisista opiskeluasioista. Itse asiassa en ole itse ollenkaan irti tilanteesta. Pitäisi nimittäin päättää, lähtisinkö katsastamaan jotakin opintien lyhyttä sivupolkua taas syksyn tullen. Syystä tai toisesta olen melko usein hankkiutunut joidenkin - usein ihan harrasteluonteisten - opintojen pariin syksyisin. Tosin auskultointiin liittyivät kasvatustieteelliset perus- ja aineopinnot, satunnaiset avoimen yliopiston atk-kurssit menevät jollakin tavalla ammatin piikkiin, mutta sitten taas jokin kansalaisopiston saksan kielen kurssi on ollut puhdasta harrastelua. Olen hyödyntänyt aika paljon Tampereen avoimen yliopiston tarjoamia palveluita. Heillä on laaja tarjonta ja toimipisteet niin Tampereella kuin Hämeenlinnassakin. Sieltä toimitettiin jo mainos alkavista opinnoista, mutta mitään kovin innostavaa ei löytynyt. Jokin museologiaan liittyvä koulutus olisi harrastustoiminnan kannalta äärimmäisen kiintoisa ja varmaan hyödyllinenkin, mutta sellaista ei tamperelaisilla ole tarjolla.

Ei kommentteja: