lauantaina, heinäkuuta 17, 2004

Pensselit heilumassa


Kun menneellä viikolla viikonlopun sääennuste alkoi näyttää lupaavalta, sovittiin pikaisesti talkoot veturitallille. Tällaisia toimintasuunnitelman ulkopuolisia talkoopäiviä on ollut tapana järjestää aktiiviporukan kesken tarpeen mukaan. Viime vuonna sanottiin puolileikillisesti, että ex tempore -talkoissa saatiin enemmän aikaiseksi kuin virallisen ohjelman mukaisissa talkoopäivissä. Aika iso totuuden jyvä tuohon kätkeytyi. Paikalla oli kuuden hengen ydinjoukko: Esko Lohjalta, Marko Tampereelta sekä Tuomisen klaanin tavoitetut jäsenet ja allekirjoittanut paikkakunnalta.

Työkohteena oli kääntöpöydän ohjauskopin maalaus, jonka sateiset säät olivat tähän saakka tehokkaasti estäneet. Vanhan maalin raaputtaminen sentään saatiin tehtyä eräänä aurinkoisena talkoopäivänä. Tämän päivän pilvipouta oli ihanteellinen maalausilma. Kun iltapäivällä aurinko alkoi paahtaa kuumalle tallipihalle, maalausurakka oli jo pitkällä voiton puolella.

Aloitimme suojaamalla naulankannat ruosteenestomaalilla. Ilman tätä tilapäistä pilkkukuumetta rakennus sairastuu pysyvämpään pilkkukuumeeseen ennen aikojaan. Pian pääsimme siirtymään itse lateksiin. Eilen hakemani kymmenen litran pönttö riitti juuri ja juuri janoiselle puuseinälle.

Pensselin varressa kului käytännössä koko päivä. Tietenkin välineiden pesu vei hyvän aikaa. Päivän lopuksi Sanna pyysi pitämään pikkulinnulle hautajaiset. Vaikea sanoa, mikä oli linnun surmaksi koitunut, mutta uhrin näkemisen jälkeen oli ymmärrettävää, miksi nuori naisväki ei ollut tuntenut suurta intoa löytämänsä eläimen keräilyyn ja siirtelyyn.

Ruokatauolla ihmeteltiin taas yhtä viestintäihmettä, jota ei kuulemma tulla kaupan hyllyillä sellaisenaan näkemään. Mitähän tuosta laitteesta enää puuttui? Taskulamppu ja VR:n yleisavain?

Muutama kuva päivän maalausurakasta.

Ei kommentteja: