perjantaina, tammikuuta 07, 2005

Ohi on (äijäkulttuuri Blogistanissa?)


Yllättävän vähäiselle huomiolle jääneen armeijablogin (tilapäis-sellaisen?) aamut tulivat täyteen. Hyvää res...siviiliä!

Jossakin vaiheessa hyvin korkealle listasijoitukselle nousseen Asento-blogin jälkeen eivät armeijakirjoitukset ole juuri listasuosiota saaneet. Onkohan se yksi merkki siitä, että äijäkulttuuri joutuu Blogistanissa yhä ahtaammalle?

Ei ole oikeudenmukaista verrata erilaisia hengentuotteita toisiinsa, mutta kaikkien sotaväkiaiheisten nettikirjoitusten äitinä, isänä ja mannerheimina pidän edelleen Kari Huhtaman ei-blogityyppistä Sotapäiväkirjaa.

Nyt menen harjoittamaan aktiivista ja rauhantahtoista äijäkulttuuuria ja lukemaan Tekniikan Maailmaa.

3 kommenttia:

Marleena kirjoitti...

Ihana, kun on vielä tuota oikeaa äijäkulttuuria elossa ja Pinserilässä! Samaa toivoisi naisrintamalla...

Ahtaalle joutuvat monet muutkin todellisesta arjesta kertovat tarinat - niin täällä kuin oikeassa elämässä. Valitettavasti!

Onneksi sinä jaksat kirjoittaa oikeasta elämästä ja arvoista sen takana. Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Se miksi armeijakirjoitukset eivät ole nousseet niin korkealle johtuu siitä, että Asennon! nousu oli puhdas sattuma. Asialla ei kai ole tekemistä blogin varsinaisen sisällön kanssa.

Se miksi Asento! nousi niin naurettavan nopeasti ja korkealle johtuu kahdesta asiasta:

1.Asento! nousi naurettavan nopeasti ja korkealle
2.Asento! alkaa a:lla

-Marek Miettinen

(Asento! muuten heräsi henkiin, kirjoittajana juuri palvelukseen astunut Kim Setälä)

Hyvärinen J. kirjoitti...

Itse väittäisin, että Asennon suosion takana oli kyllä sisällöllisiä tai sellaisiksi katsottavia seikkoja. Ensinnäkin se oli tietäkseni ensimmäinen pinseriläinen armeijablogi. Uutuus puri muihinkin kuin äijäkulttuurin harrastajiin.

Toisekseen se oli/on teknisesti mielenkiintoinen. Arvaan, että myös muita kuin atk-alan ihmisiä kiinnosti konseptinne WAP-käyttöliittymästä ja sen luomista mahdollisuuksista reaaliaikaiseen bloggaukseen myös sellaisista ympäristöistä, joissa tietokoneet ja Internet-yhteydet eivät ole aivan jokapäiväistä tavaraa. Nythän on muistettava, että toinen suuren suosion saanut ennakkoluuloton kokeilija, Suomen halki hiihtänyt Erkki Lampén, bloggasi matkapuhelimellaan vasta, kun Asento oli jo lanseerannut idean Pinserin listalaisille.

Eikä Asennolla tietysti ole ollut mitään hävettävää varsinaisen asiasisällönkään puolesta.