perjantaina, syyskuuta 10, 2004

Viikonloppua edeltävä arkipäivä


Päivällä väsytti vietävästi. Kokeen tarkastaminen oli ilahduttava työtehtävä (joskin mitä enemmän opetusalan kokemusta minulle kertyy, sitä vakaammin alan olla sitä mieltä, että jokaisen opetusryhmälle pidettävän kokeen laatimisen ja arvioinnin tulisi tehdä jonkun muun kuin ko. asiaa opettaneen henkilön; luultavasti yhtäältä ammatillisen koulutuksen näyttötutkinnot ja toisaalta muuallakin päätään nostavat erilaiset koulujen väliset ranking-listat vievät arviointia tähän suuntaan lähes koko kentällä toiselta asteelta tiedekorkeakouluihin). Pyörähdin pienen kävelylenkin lämpöisellä kaupungilla. Ruokatunnin aika oli vierähtänyt kuin huomaamatta kokeen tarkastuksessa, joten tuli syötyä vähemmän terveellisten ateriapalveluiden tarjoajalla. Ei kuitenkaan monikulttuurista ylikansallisemmalla sellaisella.

Töistä tullessakin väsytti. Marjatta soitti kuva-asioista ja tarjosi kyydin kotiin, mistä iso kiitos. Ennen auringonlaskua nukkumaan meno ei innostanut. Oli päästävä ulos. Puolisoni oli päivällä käynyt uudistuttamassa hiustyyliään monessa muodossa eikä siksi lupautunut tällä kertaa kaveriksi.

Luistimilla liikkuvien määrä oli mitä suotuisimmasta säästä huolimatta paljon vähäisempi kuin kesäiltaisin. Sen sijaan rullasuksin liikkuvia oli jokunen. Lajiharjoittelukausi talvea varten on alkanut. Kaiken kaikkiaan rullin kulkevia oli sen verran vähän, että kaikki kilpahiihtäjästä harrastelijaan morjenstivat toisiaan. Kävin kääntymässä tuttuun tapaan Metsäkansan kirkolla. Loppumatkasta sain peesaajan. Latujarmoiluetikettiä kunnioittaen kiristin vauhtia sen verran, että tämä selvästi kokeneempi ja parempikuntoinen ei lähtenyt ohi. Automme olivat samalla parkkipaikalla. Vaihdoimme sanan, sitten useammankin. Keskusteluseuraa on helppo saada tuikituntemattomistakin osoittamalla pelaavansa saman alakulttuurin säännöillä.

Illalla kävin täyttämässä veturitallin jääkaappia sitruunasoodalla ja colalla.

Kotona selasin uuden Kotimaan päällisin puolin ja nukahdin toviksi sohvalle. Se ei ollut hyvä, koska näennäispirteys sallii weblogistiikan vielä lähempänä puoltayötä.

Ei kommentteja: