sunnuntaina, syyskuuta 12, 2004

Juhlapäivä


Puolisoni harjoittaa tänään toimintaa, mitä hänen ei uskoisi tekevän: täyttää vuosia. Aamukahvilla ojensin runotytölle runokirjan.

Juhlistimme asiaa eilen pitkähköksi menneellä kahdenkeskisellä illanvietolla harrastaen hauskaa parisuhdeleikkiä. Vuosien saatossa suhteellisen moninaiseksi kehkeytyneestä levyhyllystä syötimme soittimeen vuoron perään kaksi kappaletta per levy. Jos aluksi soivatkin sukupuoli- tai parisuhdepoliittisesti korrektit Ultra Bra (hän) ja Zen Cafe (minä), vaihdettiin jossakin vaiheessa eri linjoille Trio Niskalaukaukseen (hän) ja Youssou n'Douriin (minä) ja vastaaviin. Huonointa, blogissanikin mainittua, tilapäismusiikkimakuani en hienotunteisuussyistä nyt ottanut esiin ;-) Kultani on huomattavasti enemmän rock kuin minä, ja se on upeaa.

Tänään lähisukulaisia on vieraillut yhden autollisen ja yhden polkupyörällisen verran.

Naisväen tieltä olen välillä ollut piilossa autotallissa maalauspuuhissa. Torppamme on jo pitkään ollut ilman tielle näkyvää katunumeroa himoitessamme muuatta tiettyä tyyliä. Ei ole aivan väärin kertoa, että viimeaikaiset rautatieharrastustoimet ovat suuresti auttaneet kaipaamiemme numeroiden hankkimisessa. Nyt on hienojakoiselle hiomapaperille ja spraymaalipurkille ollut töitä.

Roihuvuori, pummit nippuun


Kallioblogi on saavuttanut melkoista näkyvyyttä paitsi blogiscenessä myös muualla. Helsinkiläisyydessä tai kalliolaisuudessa ei tietenkään ole mitään kielteistä, päinvastoin, mutta ei ole myöskään kovin hyvä, jos blogikulttuuri sen ulkopuolella mielletään maantieteellisesti sangen rajoittuneeksi. Ainakin Pitkänsillan vastakkaisessa päässä varmasti olisi toinen potentiaalinen kirjoittajakeskittymä, samoin Tampereella.

Toisaalta minun on aivan turha haikailla ryhmäblogien perään ennen kuin alan itse ajamaan oman seutukunnan asiaa eli Vanajan-Hämeen - tai jotain sinne päin - blogia. Se tosin olisi hankalaa, koska seutukunnalla ei tiettävästi ole kovin montaa kirjoittajaa (nämä harvat kylläkin sitä laadukkaampia, itseni poislukien). Tai miten olisi oman viiteryhmän maantieteellisesti riippumaton ryhmäblogi? Vaikkapa kollektiivinen amis-blogi? Vai perustaisimmeko Oulun lordin ja muiden hengenheimolaisten kanssa rautatieblogin?

Ei kommentteja: