maanantaina, joulukuuta 19, 2005


Valituskirjelmän kimpussa


Totesin taannoin, että kaavoitussuunnitelmiin ei koskaan pidä olla suoralta kädeltä tyytyväinen. Jos on liian tyytyväinen, tulee takuulla huijatuksi. Ovat ne sellaisia pehtooreita.

Koska joulun alla ei sovi olla tyly, panin otsikoksi sanan "lausunto" enkä sanaa "huomautus". Byrokraateille kirjoitettakoon kankeaa kieltä:
Sekä maanomistajien että kaupungin etua puoltavan maan arvon mahdollisimman hyvän säilymisen lisäksi viittaamme jäljempänä esitettyyn rautatieliikenteen tulevaisuuden vaikutusten ennakointiin ja esitämme, että kyseisille AO-4-tonteille sovelletaan kaavassa mahdollisimman väljiä rajoitteita rakennusoikeuksien suhteen siten, että ne ovat mahdollisimman yhdenvertaisessa asemassa muiden erillispientalojen korttelialueiksi osoitettujen alueiden kanssa.

Toisaalta noinhan minä kirjoitan aika usein blogissakin.

Tekstiä tuli neljä sivua. On mukavaa, kun a) sähköposti kulkee ja b) verkosta löytyy PDF-muodossa monenlaisia asiakirjoja (varoitus: monenlaisia-sanan takana on RHK:n viime kuussa julkaisema uusi toiminta- ja taloussuunnitelma eli 2,1 MB PDF:ää ja asiakirjoja-sanan takana Pirkanmaan maakuntakaavaesityksen A-selostusosa eli 1,9 MB PDF:ää). Eikö muuten ollutkin hyvin kuvattu linkitys? Tästä Nielsenkin tykkäisi!

Ei kommentteja: