lauantaina, joulukuuta 10, 2005


Leppoisa lauantai


Uni maittoi päivän valkenemiseen saakka. Uskottava se on, että talvella nukuttaa enemmän.

Miellyttäväksi lauhtunut talvisää houkutteli puolisoni ja minut tekemään kuntosalikäynnin lämmittelyn sukset jalassa pururadalla. Ainakin minusta eteenpäin kuljettava tapa liikkua on mielekkäämpi kuin kuntopyöräilyn kaltainen paikallaan junnaus. Vaikka aika vekkuleita ovat uudet(?) kuntopyörätkin, joissa vastuksensäätöjärjestelmän voi määrittää arpomaan matkalle satunnaisia "nousuja".

Onnistuin sähläämään huomiota herättävästi vaihtaessani kulmatankoon itselleni sopivampia - lue kevyempiä - levyjä. En tullut katsoneeksi, että tangon päissä ei ole lainkaan lukkoja, ja eivätkös painavat levyt kolisseet lattialle tankoa siirtäessäni.

Tutun näköinen nuori mies, tosissaan treenaava, tervehti pukuhuoneessa. En saanut päähäni, kuka. Tällaiset tilanteet ovat noloja varsinkin, kun en voinut syyttää edes silmälasittomuuttani. Tuli mieleen vanha sananlasku apinasta, joka ei tunne ketään, mutta jonka kaikki tuntevat.

Pitää ostaa, kun saa halvalla


Maksan laskuja mieluummin pankin tuulikaapissa olevalla automaatilla kuin tietokoneella. Viivakoodinluku ei ole mukavuussyistä vähäisin. Saisi lukijan toki kotikoneeseenkin. (Muistanenko oikein, että joskus toista vuosikymmentä sitten, kun tietokoneet harrastuskohteena olivat enemmän elektroniikkaa ja vähemmän softaa kuin tänään, olisi Prosessorissa tai Mikrobitissä tai jossakin vastaavassa alan lehdessä ollut ohjeet kotitekoisen viivakoodinlukijan rakentamiseen?) Tänään perinteisempi maksutapa joka tapauksessa kannatti. Jono automaatille oli pitkä, ja odotellessa käväisin pankin naapurin Rihkamapuodissa (mitä nimeä täkäläinen lyhyttavarakauppa virallisestikin kantaa). Sieltä sai toista metriä myrskylyhdyn sydänlankaa samaan hintaan, jolla maatalousliike myy kymmenesosan mittaisen pätkän.

Illalla saunan jälkeen lähdimme ajelemaan naapurikuntaan. Tästä alkaa tulla epäekologinen tapa. Siellä ovat laskeneet isojen limsapullojen hinnan jo 89 senttiin ja sieltä saa parempaa ketsuppia kuin kotikylästä. Mukaan tuli otettua myös pihamaan siivekkäitä vieraita varten 25 kilon säkki auringonkukansiemeniä samaan hintaan, millä täällä saa 15 kiloa.

Ei kommentteja: