keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005


Mitä yhteistä on ammattikoululla ja vankilalla?


Vastaus kysymykseen on taloushallinnon monimutkaisuus vuodenvaihteen jälkeen. Siltä ainakin vaikuttaa. Eilen keskustellessani vankeinhoitolaitoksen taloushallinnossa työskentelevän tuttavan kanssa hän kertoi, miten vuoden vaihteen jälkeen jäykkä byrokratia soluttautuu yhä syvemmälle järjestelmään. Tänä iltapäivänä alkoi omalla työmaallani vaikuttaa samalta. Tiedotustilaisuus kertoi lukuisista uusista kustannuspaikoista, talousarvion seurantamenetelmistä ja muusta vastaavasta. Kohta kai pitää olla kauppatieteiden tohtori tai joku muu merkonomi, että selviää tavallisesta arkipäivästä töissä. Tosin rutiiniksi tuon kaltaiset, varsinaisten työtehtävien kannalta toisarvoiset asiat, tapaavat muuttua nopeammin kuin huomaakaan ja hyvä niin.

Muutenkin työpäivä venähti pitkähköksi palomuurisääntöjen muokkailun ja syyslukukauden arvosanojen tallentamisen merkeissä. Käytävällä tavatut iltakurssin opiskelijat, joiden kanssa työskentelin jonkin aikaa keväällä ja muutaman illan syksyllä, muistivat joululahjalla. Kiitos :-)

Loppuilta dojolla oli tällä kertaa ottelupainotteinen. Se ei ole oma juttuni, ja väsähdin melko nopeasti. Tosin niin usea muukin, kisamiehiä myöten. Myöhäinen harjoitusaika ei ole tehokkain mahdollinen aamuvarhain nouseville työläisille. Paremman eli vasemman käteni sormet taipuivat ilkeästi. Voi olla, että huomenna ei kirjoitella kovin paljon taululle.

Ei kommentteja: