keskiviikkona, joulukuuta 28, 2005


Täytetekstiä vuodenvaihdetta odotellessa


Joulusta on selvitty, työmaalla on hiljaista ja rauha kaikinpuolin edelleen maassa.

Toisilla on uusi parempi elämä alkanut, ja eilen illalla ladulla puolisoni ja minä avustimme naista mäessä mitä ilmeisimmin joulupukin tuomien uusien suksien kanssa. Siteet näyttivät profiilimallisilta, mutta avausmekanismi oli varsin erikoinen.

Jotta en jättäisi turhien asioiden kirjoittelua näin lyhyeen, totean että vilkaistuani blogilistaa vaihteeksi kokonaisvaltaisemmin, olen taas kerran melkein vakuuttunut tämän blogin nimenvaihtotarpeesta. Sokkoakseli olisi edelleen hyvä nimi, mutta se johtaisi asiantuntijat vääriin odotuksiin.

Omalla nimellä esiintyminen ei ole enää muotia, mutta ainakaan vielä se ei ole muodikasta retroakaan. Toisaalta voidaan kysyä, onko sellaisella tekstillä, jonka takana ei esiinny kirjoittajasta tunnistettavasti kertovaa merkkijonoa, juurikaan reaalimaailmaan palautuvaa merkitystä ilman yhteiskuntaa, jossa vallitsisi täydellinen luottamus jäsentensä kesken. Tosin verkkopäiväkirjojen eli blogien lähinnä kaunokirjallisessa tai yksityisessä genressä asialla ei liene suurta merkitystä.

Muuten, millainen olisi oikea suomalainen retroblogi?

Ei kommentteja: