torstaina, maaliskuuta 24, 2005


Rauhoittumista pitkiin pyhiin


Kotona vuosia hyvin palvellut reitittimen ja WLAN-tukiaseman yhdistelmä väsähti viime yönä. Taidamme olla hieman liian tietokoneistunut pariskunta, kun pääsiäispyhät vain yhdellä operaattorin liityntäverkkoon kytketyllä työasemalla (tai vaihtoehtoisesti kalliilla ja hitaalla puhelinmodeemi- tai pakettiradioverkkoyhteydellä) ei tuntunut hyvältä ajatukselta.

Uusi reitittimen, WLAN-tukiaseman ja ADSL-päätteen yhdistelmä ja soveltuva WLAN-verkkosovitin löytyivät oman seutukunnan liikkeestä reilusti alle kolmanneksella siitä hinnasta, mitä alkuperäinen kokoonpano maksoi aikanaan. Uusi laite tukee niin IEEE 802.3u kuin 802.11g -standardia eli saa bitit liikkumaan nimellisesti kymmenkertaisella nopeudella sisäverkon kaapelissa ja viisinkertaisella nopeudella radioaalloilla verrattuna vanhoihin laitteisiin. Hyvin tuntuu toimivan.

Iltahetken vietimme perinteiseen tapaamme kiirastorstain messussa. Vanhaan kivikirkkoon olisi mahtunut enemmänkin väkeä. Jumalanpalveluksen lopussa alttari ja saarnastuoli saivat mustan verhoilun psalmin 22 lukemisen säestyksellä. Loppuvirsi veisattiin ilman urkujen säestystä. Ulos tullessa oli jo pimeää ja loska alkanut saada rasahtelevaa koostumusta. Kaupungissa vähän ennen marketin sulkemisaikaa väki hamstrasi.

Ei kommentteja: