sunnuntaina, maaliskuuta 27, 2005


Pääsinpäivä


Helpon heräämisen ja silti kiireettömän aamun takasi herätys vasta seitsemältä. Kellot siirsimme kesäaikaan eilen illalla ennen nukkumaanmenoa. Kelloja on loppujen lopuksi yllättävän paljon. Myös sellaisia, joita ei juurikaan käytetä ajan tarkastamiseen. Ajannäyttäjiä löytyy puhelinpäätelaitteista, radiovastaanottimista ja ties mistä.

Pääsiäisaamun - tai paremminkin aamupäivän: missään tällä seutukunnalla jumalanpalvelusta ei aloiteta enää edes pääsiäisenä kuin vasta klo 10 - messu Sääksmäen kirkolla oli jälleen käymisen arvoinen. Olkoonkin mukana sisällöllisesti katsottuna paljon tarpeetonta, mutta tyylikkäästi hoidetut muodollisuudet lisäävät juhlan arvokkuutta.

Iltapäivä meni mukavasti anoppilassa käydessä. Kahvia ja makeaa on tullut nautittua vähän liikaa. Toisaalta muutama edellinen viikko maltettiin aika lailla pidättäytyä niistä.

Taloutemme ainoa pääsiäislampaansyöjä on ollut niin kiinnostunut pääsiäistipuista, että rairuohot pitää peittää kuvuilla jätettäessä ne ilman valvontaa. Vilman kiinnostus suuntautuu kissan maailmaa ajatellen tarkoituksenmukaisella tavalla.

Ei kommentteja: