torstaina, maaliskuuta 31, 2005


Oikealla asialla


Töissä oli pitkästä aikaa hommana matematiikan opettamista. Eksponentti- ja varsinkin logaritmifunktiolle kun on käyttöä tietoliikennetekniikan perusteissa. Siinä sivussa tuli myös ajettua ATM-asiaa. ATM kun on monen muun hyvän ominaisuutensa lisäksi luotettava. Mutta senhän kaikki Blogistanissa jo tiesivätkin ;-)

Ilta meni Urjalassa etsintäharjoituksessa. Vapaaehtoiset ja poliisi hakivat tällä kertaa "paikallisesta työkeskuksesta kadonneita Artoa ja Perttiä". Herrat löytyivät, kuten harjoituksissa on tapana, ja tällä kertaa vielä melko nopeasti. Suunnittelu ja partioiden tehtäväkäskyt mietittiin tällä kertaa viimeisen päälle. Palettia pyöritti evp-toimiupseeri melkoisella kokemuksella, ja rivimiehen silmiin pisti muun muassa sellainen viilattu yksityiskohta, että johtopaikalla oli käytännössä koko ajan myös reservejä käytettävissä, kun partiot tarkistustehtävänsä hoidettuaan eivät heti sännänneet uuteen tehtävään.


Etsintäharjoituksen kokoontumis- ja johtopaikkana toiminut Urjalan Säätiötalo kantaa myös hieman synkkää menneisyyden viittaa. Rakennus ja sen historia lienevät esikuvina Täällä Pohjantähden alla -teoksessa esiintyvälle sisällissodan jälkeisen valkoisen terrorin paikalliselle päämajalle.

Poliisiviranomaiset katselivat päältä ja totesivat, että heidän oma henkilöstönsä ei voi kilpailla vapaaehtoisväen kanssa toiminnan tehokkuudessa ja kurinalaisuudessa. Toisaalta tositilanteissa vapaaehtoisia todennäköisesti on enemmän kuin tämä noin puolensadan hengen edes jossakin määrin säännöllisesti treenaava joukko, eikä hyväsydämisten mutta vähemmän harjoitelleiden toiminta välttämättä ole aivan samanlaista.

Minulle antoivat autopartioon kovan sarjan henkilöstön. Kartanlukijaksi syrjäkulmat ja kärrytiet joka mutkan tarkkuudella ulkoa muistava alkuasukas ja tietoliikennettä hoitamaan teknillisen yliopiston lehtorismies. "Tensu" on maakunnan pelastuspalvelulegenda muutenkin, mutta ylipäätään tuon porukan kanssa olisi uskaltanut lähteä kinkkisempäänkin tilanteeseen.

Ei kommentteja: