lauantaina, maaliskuuta 12, 2005


Puulaakiampumahiihtoa


Aamulla tuli puhdistettua suksenpohjat kunnolla kuumailmapuhaltimen kanssa. Se vie hieman aikaa, mutta tekee siistiä jälkeä ja säästää voiteenpoistoainetta, joka ei taida kuulua kaikkein terveellisimpiin kemikaaleihin.

Aamupäivällä harjoitettiin ampumahiihtoa naapurikylässä pidetyssä puulaakityyppisessä pikku kisassa, johon osallistui joukkueita seutukunnan yrityksistä ja yhdistyksistä. Hiihtomatka oli sangen lyhyt, ja alue katsojaystävällinen, joten tuota voisi kutsua sprinttikisaksi (mitä ideaa muuten hieman vieroksun hiihtolajien kohdalla). Kolmimiehinen joukkueemme saavutti jaetun kolmannen sijan. Oma hiihtoni onnistui mukavasti, mutta kun tuli aika ottaa ilmakivääri käteen, alkoivat ongelmat. Ampumista tosiaan pitäisi harjoitella, jos mielisi johonkin osua.


Joukkue

Make (armoitettu ampuja ase kädessä), Teijo ja allekirjoittanut

Kuten puulaakikisoissa yleensä, palkinnot olivat kunnon käyttötavaraa, ja niitä riitti kaikille osallistuneille. Pöytää tyhjennettiin sijoittumisjärjestyksessä. Jostakin syystä väestä oli kovin hauskaa, kun valitsin paikallista tuotantoa edustavan asiallisen harja-rikkalapiosetin kotiin viemiseksi. Tuollaiselle on meillä käyttöä, kun vanhasta on kahva jäämässä käteen.

Tuollaisia hiihtokisojen pitäisi olla, eikä uusintaa ryppyotsaisen urheilun tai koulun pakkokisojen perinteitä.

Iltapäivällä kävin puolisoni kanssa vielä kuntoradalla saunalenkillä. Aurinko lämmitti paikoin, mutta tuuli oli maaliskuiseksi varsin pureva. Viimeksi maaliskuun alussa kerrotaan täällä etelässä olleen yhtä kylmää vuonna 1987, mikä talvi muutenkin muistetaan ankarista pakkasistaan. Toisaalta ei sovi valittaa. Lumipeite on niin heikko, että jos päivälämpötilat olisivat useita päivä peräkkäin vuodenajan normaaleissa lukemissa, hiihtokausi olisi äkkiä ohi.

Senssipalveluko?


Extreme tracking kertoo, että tästä blogista on varhain tänään haettu, jollei kissojen ja koirien niin ainakin Googlen kanssa, sinkku miehiä lohjalta. Kieltämättä nokkelaa etsiä heitä tästä blogista. Kerrotaanpa terveiset eteenpäin ;-)

Ei kommentteja: