keskiviikkona, kesäkuuta 16, 2004

Vain pieniä hajahuomioita


Työmaalla asentelin kai ensimmäistä kertaa elämässäni Windows XP:n Home Edition -versiota. Kumma, että siihen ei ole tullut aikaisemmin törmättyä, vaikka se on ollut yleinen yksityiskäyttöön hankittavien PC-koneiden OEM-käyttöjärjestelmänä jo vuosia. Eipä tuo tunnu Professional-versiosta paljonkaan eroavan.

Ruohonleikkuri heräsi saatuaan 14 euron hintaiset lahjukset eli uuden sytytystulpan ja ilmansuodattimen. Vanhojen puhdistus ei aina riitä. Aloin epäillä huonoa polttoaineen palamista ja siten aikansa elänyttä tulppaa, kun eilisten kiukuttelujen jälkeen ennen aikojaan väsähtänyt kone oli kuluttanut bensaa melkein puolitoistakertaisen määrän normaaliin nähden.

Olen parina päivänä sortunut pelaamaan pajatsoa. Jasso taitaa olla ainoa rahapeli, johon olen 1980-luvun jälkeen varojani tuhlannut. Eilen hävisin 1,60 euroa. Tänään jäin yhden täysosuman ansiosta voitolle 90 senttiä. Miinuksella ollaan.

Tähän on moni varmaan jo tutustunut. Minusta idea on hauska. Kuvat on hyvin valittu. Ne ovat oikeastaan parempia kuin tekstit. Fredi Hansuna ja Halme Tulppuna olivat minusta erityisen osuvia. Puhumattakaan Ollilan aiheeseen harvinaisen hyvin osuvasta ilmeestä tai Bogomoloffista, jota katsoessa voi melkein kuulla hörönaurun.

En ole mikään Ankka-tuntija, mutta muistanko ihan väärin, että Taavi Ankka oli piirretyissä filmeissä saksalaisittain murtava, jonkinlainen Einstein- tai Adorno-hahmo?

Sisäänpäin lämpiävä huumori on välillä hauskaa. Onnistuisikohan joku sanaseppo yhdistämään Ankkalinnan väen Pinserin listan väkeen?

Ei kommentteja: