torstaina, kesäkuuta 24, 2004

Kesällä ei mennä nukkumaan


Ja kun ei mennä, on seurauksena väsymys. Viime yö tuli valvottua hiljaisella rannalla yleisen edun ja yhteisen hyvän nimissä. Pimeä ei ehtinyt tulla oikeastaan ollenkaan. Veneitä lähti Hämeenlinnan suuntaan harvakseltaan vielä yömyöhällä. Viileä sää piti yöuimarit poissa.

Vastarannalla Tervasaaren tuttu savupatsas oli kadonnut. Juhannuksen huoltoseisokin alasajon oli täytynyt alkaa. Katselin kiikarilla piippuja, hiljaisia rantoja ja silkkiuikkuja. Lokkeja oli yllättävän vähän.

Kiikarit ovat vanhan ajan perua. Ainoa omalla kielitaidollani ymmärrettävä teksti niissä on Made in USSR. Optiikka on erinomainen, ja muistan hintalapun joskus toistakymmentä vuotta sitten hurjan halvaksi. Oikeassa linssissä on stereonäköä edellyttävä piiruasteikko. Kotelossa on lisävarusteena keltaiset suotimet linsseihin. Auringon suuntaan tähyilyä varten? Toinenkin vaihtoehto tuli mieleen alkuperämaan todennäköisintä käyttäjäkuntaa ajatellen, mutta se ei ole kovin mukava ajatus.

Tänään väsyttää. Töissä onneksi lykättiin heti aamusta nokan alle kuppia kahvia ja muuta hyvää, mistä kiitos aina iloisesti yllättävälle keittiölle. Toinenkin kuppi meni heti perään.

Työpäivä alkaa olla lopuillaan, ja suoraan sanottuna ruhtinaallisen pituinen kesäloma häämöttää.

Ei kommentteja: