maanantaina, kesäkuuta 28, 2004

Lomamaanantai


Lomapäivän sateinen aamupuoli ja osa päivääkin kului kokouksessa, jossa asiat hakeutuivat oikealle tolalleen. Kuntotutkimuksen koruttomien johtopäätösten vuoksi VR:n vesitornista ei rakenneta näkötornia tai muutakaan yleisökohdetta. Välttämätön sääsuojaus tehdään, mutta tornin ovi pysyy yleisöltä suljettuna tulevaisuudessakin. Sen sijaan EU-raha käytetään veturitallin korjauskohteisiin. Ohjausryhmältä erinomainen päätös ja juuri sen mukainen, mitä toukokuussa tallin miehistöhuoneessa harrastajaporukalla pohdittiin. Käytössä olevan määrärahan sijoittaminen tornin kaltaiseen työmaahan olisi ollut kuin sen heittämistä veturin tulipesään.

Kokouksen yhteydessä oli hyvä kysäistä viranomaiselta kotitorpan kattokysymystä rakennuslupa-asioiden kannalta. Oikeassa tilanteessa, vaikkapa onnistuneen kokouksen päättävän kahvikupposellisen ääressä, esitetty kysymys voi säästää monen kiroamalta paperisodalta.

Lehti vaikutti alkuun hauskalta idealta ja todennäköiseltä Pinserin listan ykkössijan valtaajalta kurinalaisine formaatteineen yhdistettynä hauskalta vaikuttaneeseen tekstiin. Mutta jos massiivisella volyymilla suollettava teksti jää itseään silmukassa toistavaksi vittusaatanoinniksi, veikkaan että Kysynvaanin tai Mitvitin tyyppisten hauskuttajien sijoitukset eivät ole uhattuina.

Miksi muuten Applen uusien käyttöjärjestelmäversioiden kutsumanimet ovat sellaisia kuin ovat? Saako järjestelmänsä hyvin hallitseva aktiivikäyttäjä rautaristin? ;-)

Ei kommentteja: