maanantaina, helmikuuta 21, 2005


Yhteishyvää


Onko niin, että yhteistyöhalukkuus on suurinta siellä, missä on vähiten annettavaa ja suurin tarve saada?

Yhteistyötä ajatellaan kovin usein omasta näkökulmasta ja rinnastetaan yhteistyön edut omiin etuihin. Se on yksi syy siihen, että monet hyvin ajatuksin rakennetut verkostot (melkoinen muotitermi sekin) ovat epäsymmetrisiä.

Paras tapa aloittaa yhteistyömahdollisuuksien pohtiminen ei ole se, mitä hyötyä yhteistyöstä on itselle vaan se, mitä annettavaa itsellä on potentiaalisille kumppaneille. Jos kyse ei ole taloudellisesta toiminnasta, toimiva ja symmetrinen verkosto ei synny kysynnän vaan tarjonnan pohjalta.

Sinne ja takaisin


Iltapäivällä kävin kahdesti Viialassa ja molemmilla kerroilla pääsin hengissä takaisin.

Seutukuntamatkailu kannatti, koska jälkimmäisellä kerralla sain kyytiin oikein nätin tytön, jonka kanssa kävimme ostamassa kassillisen hyvää ruokaa.

Gallup-kysymys lukijoille, joiden määrä tosin on huvennut uhkaavasti. Pidättekö karjalanpiirakoista? Jos pidätte, ovatko riisi- vai perunapiirakat parempia?

Oma suosikkini ovat perunapiirakat.

5 kommenttia:

Panu kirjoitti...

Saako perunapiirakoita nykyään enää mistään? Ainoa, mitä täällä on näkynyt, ovat todella tympeät tehdastekoiset riisipiirakat.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Täälläpäin niitä myydään marketissa muiden tuoreiden leivonnaisten kanssa samassa hyllyssä. Taitavat kantaa Fazerin tuotemerkkiä. Eineksinä niitä ei taida saada ja parempi niin.

edsel kirjoitti...

Riisipiirakat, ja mitä itäisempiä, sitä parempi. Ei pussissa vaan irtomyynnistä. Blogistanissa ovat joensuulaiset korostaneet alkuperäisen tuotteen paremmuutta eteläisiin kopioihin nähden, ja kyllä itsekin pohjoispohjalaislähtöisenä suhtaudun epäillen "vaasan" -nimikkeellä varustetussa leipomossa tehtyihin piirakoihin...

Tino Rossi kirjoitti...

Kaupan omapaisto-perunapiirakat (fazer) ovat minunkin suosikkini, niitä saa jo läheisestä alepastakin.

Vaan täysin oma luokkaansa ovat Joensuun anoppilan itsetehdyt ohuet ja rapeat piirakat, kerrassaan ylivertaisia. Jos tehdastekoisiin joutuu sortumaan niin itäiset ovat kyllä parempia, irtomyynnistä tottakai.

Muovipussissa olevat, murenevat einespiirakat ovat kuin melamiinia lankkulattian rinnalla. Näkö on samaa mutta kyse on täysin eri asiasta...

Anonyymi kirjoitti...

Perinteisesti olen kallistunut perunaisiin, mutta nyt on menossa riisisten valtakausi.

Melkein aina marketin omapaistoisia.

- khilou