lauantaina, lokakuuta 30, 2004

Biomassaa

Päivä kului haravoinnin, renkaidenvaihdon ja muun mukavan kotipuuhastelun merkeissä. Moni puu on jo luovuttanut lehtensä kompostiin. Kirsikkakin oli tänään valmis luopumaan päähaaransa ylälehdistä pienen nelikätisen suostuttelun jälkeen. Sitkeät sissit hopeapaju ja omenapuu tarjoavat vielä antimiaan.


Olkoonkin maksamaton mainos, mutta tämän firman kutomissa haalareissa on ko. vaatekappaleelta vaadittavien perusominaisuuksien (kestävyys, pestävyys jne.) lisäksi erinomainen kännykkätasku. Yhden kerran sitä tänäänkin tarvittiin. Esko oli taas vaihteeksi opiskelijaneitien muuttotalkoissa.


Talvirenkaiden nastat ovat jo aika kaukana priimakuntoisista. Erinomaiset välikausirenkaat, mutta pitäisiköhän varsinaista talvea varten tehdä investointi? Uudet hyvät renkaat varmaankin tuplaisivat menopelin mammona-arvon.


Huoltoasemalla tuntui siltä, että itseni lisäksi muutama muukin paheksui sellaisia renkaantäyttäjiä, jotka eivät vaivaudu nostamaan siirrettävää täyttölaitetta käytön jälkeen kompressorin venttiilin päälle täyttymään seuraavaa käyttäjää varten.


Moottoritien varressa avattiin uusi kauppakeskus. Sillä on hyvä nimi. Emme välittäneet ahtautua avajaispäivän tungokseen. Avajaispäivän karttamisesta huolimatta toivotan vilpittömästi menestystä kauppakeskuksen yrittäjille. Toivottavasti koskaan ei tule tarpeelliseksi museoida kauppakeskusta muutaman kilometrin päässä vanhan valtatien varrella sijaitsevaan nimikkomuseoonsa.


Aurinko oli jo lammen takana matalalla, kun puolisoni lähti seurakuntatalolle töihin ja itse käväisin itse veturitallilla. Ei hitto, oli ensimmäinen ajatus avatessani kirjaston, entisen tallimestarin huoneen, oven. Onko tämä sauna vai yritetäänkö kivirakennusta polttaa sisältäpäin? Suora sähkölämmitys oli säädetty lähelle ihmisen ruumiinlämpötilaa, ja vaikutus pienehkössä huonetilassa oli melkoinen. Täällä on sentään jokunenkin edellisvuosisadan lopun ja viime vuosisadan alkupuolen korvaamaton opus, ja hauras paperi, vaikka pitääkin lämmöstä, reagoi sen yliannostukseen melko tulisesti. Arvaukset saunasta tai pyromaniasta ovat tietenkin vääriä. Aina ja kaikille ei vain ole aivan selvää, miten asiat maailmassa oikeasti toimivat. Meitä on moneen junaan ja joku voi jäädä jo asemalle. Tai varikolle.


Illalla saunoteltiin (siellä saakin olla lämpöistä :-) ja uunissa on pidetty tulta. Kyä nyttarkenee.

1 kommentti:

Siva kirjoitti...

Great , this was cool. Like to see more posts
I’m running a mcse online training site. It pretty much covers mcse online training related stuff.
If you have time please visit my site/blog.
Thanks.